Studehandel ignorerer beboerprotester mod ned nedlæggelse af Have På en Nat

Den beboeranlagte 'Have På en Nat' i Guldbergsgade på Nørrebro i København skal ryddes og bebygges.
Det beslutter et overvældende flertal i Københavns Borgerrepræsentation på det møde over to dage, som blev indledt onsdag og fortsætter i dag. Dermed konfirmerer borgerrepræsentationen den handel, der tidligere på året blev indgået mellem kommunen og Indre Nørrebros Bydelsråd om at ofre haveanlægget til fordel for en bevarelse af Folkets Park i Stengade.
Haveanlægget blev etableret på en byggetomt af mere end tusind aktivister i løbet af en enkelt nat i 1996. Siden er anlægget holdt vedlige af bl.a. områdets beboere, mens foreningen Økologiske Igangsættere indtil sidste sommer har betalt leje for grunden.
Under vinterens drøftelser mellem Københavns Kommune og bydelsrådet om byggeplanerne for Folkets Park tilbød kommunen at droppe det påtænkte boligbyggeri, som har mødt kraftig beboermodstand, hvis bydelsrådet og dets formand Jesper Langebæk (SF) til gengæld accepterede rydningen af haven i Guldbergsgade til fordel for boligbyggeri dér.
"Det er et spørgsmål om at give og tage, men jeg mener, at der er en chance for at nå frem til en pakkeløsning, sagde direktør Jens Jacobsen, Københavns Bygge- og Teknikforvaltning, til Information i januar. Dermed afviste man de beboerprotester, der bl.a. er kommet til udtryk via 4.000 lokalt indsamlede underskrifter for en bevarelse af haveanlægget.
Bydelsrådet godkendte for sin del pakkeløsningen på et møde i maj, og på det igangværende møde i Borgerrepræsentationen stadfæster kommunen så aftalen. Det indebærer, at Fagforeningernes Boligselskab nu kan gå videre med at forberede opførelsen af et større antal boliger samt eventuelt en daginstitution på stedet.
Kun Enhedslisten gør i Borgerepræsentationen indsigelser over for denne del af pakkeløsningen, som også indebærer, at Københavns Kommune nu skal betale 4,4 millioner kr. i erstatning til advokat Jeanette Oppenheim fra selskabet Rådgivende Ingeniører og Arkitekter, der havde vidt fremskredne byggeplaner for Folkets Park.

Forsiden lige nu

  • Klichéen om kvindelejre

    Man kunne mene, at tiden var løbet fra ideen om organiserede kønsfællesskaber. At de i et samfund som vores, der praler med ligestilling og progressive kønsbriller, bliver en overflødig kliché. Men i virkeligheden har vi måske mere brug for dem end nogensinde
  • ’Mere venlighed end jeg forventede’

  • Jehovas Vidner skjuler sexovergreb

    En efterforskning af sexmisbrug inden for den australske afdeling af Jehovas Vidner har afdækket, at kirken har haft lidt over 1.000 tilfælde af formodede seksuelle overgreb mod børn inden for de seneste 65 år

Anbefalinger

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu