Medlem af Europa-Parlamentet forlader DF

Det ene af Dansk Folkepartis to medlemmer af Europa-Parlamentet, Anna Rosbach, forlader Dansk Folkeparti.
8. marts 2011 kl. 17:38Opdateret 8. marts 2011 kl. 19:15

Dansk Folkeparti har ikke længere to medlemmer af Europa-Parlamentet.

Anna Rosbach meddelte tirsdag, at hun forlader Dansk Folkeparti.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Anna Rosbach selv, men Dansk Folkepartis andet medlem af Parlamentet, Morten Messerschmidt, siger til Ritzau, at udmeldelsen kommer som et chok.

- Jeg har siddet og sludret med hende i formiddag, men hun nævnte ikke et ord om det her. Bagefter fik vi meddelelsen i et brev, og siden har jeg ikke kunnet komme i kontakt med hende. Jeg er meget overrasket, og jeg havde ingen fornemmelse af, at der var noget under opsejling, siger Morten Messerschmidt.

Anna Rosbach har også meddelt, at hun forlader EFD-gruppen i Europa-Parlamentet. EFD står for Europa, frihed og demokrati. EFD-gruppen er med sine 30 medlemmer den mindste gruppe i Europa-Parlamentet.

Morten Messserschmidt kalder Anna Rosbachs udmelding for "illoyal".

- Hun er valgt mestendels på Dansk Folkepartis stemmer, og vi havde mange andre gode kandidater, som ville forblive loyale mod deres vælgere. Men jeg ønsker Anna Rosbach held og lykke fremover, siger Morten Messerschmidt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Anna Rosbach, men hendes kontormedarbejder Pelle Geertsen siger til Ritzau, at Anna Rosbach har valgt at forlade Dansk Folkeparti af personlige årsager og ikke politiske årsager.

Det er dog almindeligt kendt, at kemien mellem Anna Rosbach og Morten Messerschmidt ikke er den allerbedste. Anna Rosbach er også kendt for at være mere EU-venlig end Morten Messerschmidt.

Efter en forrygende valgkamp til Europa-Parlamentet blev Morten Messerschmidt i juni 2009 valgets største stemmesluger med 284.500 personlige stemmer. De mange stemmer betød, at Dansk Folkeparti fik to personer ind i Europa-Parlamentet.

/ritzau/

Forsiden lige nu

  • Mere benzin på hykleriets bål

  • COP21 er talt i gang

  • Giganternes alliance

    Som verdens største udledere af drivhusgasser indtager Kina og USA nøglerollerne i de internationale klimaforhandlinger. I årevis har de spændt ben for ethvert forsøg på at opnå en global aftale. Men op til dette års topmøde i Paris er supermagterne gået sammen om at gøre noget ved klodens problemer. Information bringer her et overblik over de to landes løfter, og hvordan de skal indfries

Kommentarer