Læsetid: 1 min.

Efterår på L & R

26. august 1997

Digte fra Thomas Boberg og en indenrigspolitisk thriller, Uden ondskab, med udgangspunkt i Hafnia-skandalen. Det er to af forlaget Lindhardt og Ringhofs bud på skønlitterære udgivelser i efteråret. Under hundestjernen hedder Bobergs digte, hvor han ifølge forlaget "kombinerer sit uforlignelige talent for at kombinere knivskarpe konkrete sansninger med abstraktioner over livets store spørgsmål".
Mark Ørsten, der har som skrevet Uden ondskab fik i 1994 årets Palle Rosenkrantzpris for sin debutbog.
Som baggrund for at kaste sig over et så vægtigt emne som Hafnias krak har Ørsten en forvaltningsuddannelse på RUC.
Kim Johannesen debuterer med Stumper & stykker om en ung mand, der via erindringen og tvangsmæssige ritualer forsøger at bearbejde barndoms- og ungdomsoplevelser - midt i en ørken.
Sangerinden og sangskriveren Majbritte Ulrikkeholm debuterer med den selvbiografiske Ind i min himmel.
I debutanternes flok finder man endelig - noget overraskende - Henrik Stangerup. Forlaget genudgiver nemlig i anledning af forfatterens 60-års-dag hans debut fra 1957, Lille Håbs rejse. Også en digtsamling af Ole Wivel, En luftning brændte, finder man blandt de endnu ikke udgivne bøger.
I fagbogsafdelingen noterer man sig tilbageblikkene. Tage Voss ser tilbage på 50 år som læge og Lotte Tarp har skrevet en selvbiografisk historie om et barn af en tysk soldat og en dansk kvinde, der som trediveårig giver sig til at opspore sin herkomst.
I På egen boldgade ser sytten kendte danskere tilbage på deres årelange tilhørsforhold til en bestemt fodboldklub. For pigerne er der bøger om bulimi og pubertetsproblemer.
Bagefter kan man jo bytte!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her