Læsetid: 1 min.

Lønmodtagernes Dyrtidsfond afvikles

28. august 1997

Hvordan fremtiden skal forme sig for Lønmodtagernes Dyrtidsfond var på bestyrelsens dagsorden mandag.
Fonden modtager ikke længere bidrag fra de 1,5 millioner lønmodtagere, men udbetaler midler til kontohaverne, og afvikler dermed sin formue.
Ud over forskellige forslag om at afvikle LD, var der også et oplæg til bestyrelsen om at ændre hele eller dele af LD til et aktieselskab, som skulle tilbyde danskerne almindelige pensionsopsaring. Et sådant aktieselskab ville gå i direkte konkurrence med banker og pensionsselskaber.
Denne ide blev ifølge direktør i LD, Flemming Skov Jensen, afvist:
"Fonden udbetaler sin sidste konto i år 2034," siger han til Information.
Det glæder uden tvivl pengeinstitutterne. Direktør Lars Barfoed fra bankernes organisation, Finansrådet, har udtalt sig stærkt bekymret om de løse planer:
"Det er umiddelbart konkurrenceforvridende, hvis institutioner, der har opbygget sin kapital ved lovbundne betalinger fra lønmodtagerne skal ind på pensionsmarkedet," sagde han til Berlingske Tidende onsdag.
Andre fornyelser er imidlertid på tale. Ifølge Flemming Skov Jensen har bestyrelsen besluttet at iværksætte en undersøgelse af medlemmernes interesse for at få mere direkte indflydelse på fondens investeringspolitik.
Det er LO's formand, Hans Jensen, som er ophavsmand til ideen om at give fondens kontohavere mulighed for at vælge at placere deres opsparing i forskellige investeringspuljer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her