Læsetid: 4 min.

Med numsen bar

18. august 1997

Uge 34 er over os - med mere varme og en agurketid, der trækker i langdrag

FORUDE
Det er normalt god journalist-latin, at det ikke vedkommer læserne, under hvilke omstændigheder det journalistiske produkt er kommet til verden.
Det skal dog noteres, at disse linier er skrevet i ca. 30 graders varme lørdag - på en skærm, der just har meddelt krønikeskriveren, at det vil blive mellem 25 og 28 grader, så langt meteorologernes kiggerter rækker.
Det kan derfor nogenlunde trygt forudsiges, at aktivitetsniveauet på mange planer fortsat vil være dæmpet i uge 34.
Den tyske meteorolog Wolfgang Röder, hvis langtidsprognose for sommeren har vist sig forbløffende præcis, fortæller til Ekstra Bladet, at han hader varmen og sidder i sin kælder i Berlin for at kunne holde det ud. Her har han fået det syn, at januar og februar næste år vil blive helt ekceptionelt kolde. Han vil dog ikke kommentere det nærmere, da han sælger sine prognoser dyrt til en svensk avis, der skal have detaljerne først. Selv vejret er privatiseret.
Den fortsatte hedebølge vil nok give anledning til mere royalt snav. Det er - undskyld mig - virkelig hot stuff.
Egentlig er det fornuftigste, man kunne gøre, vel at kaste sig i bølgerne eller pølen au naturel, ligesom HKH tronfølgeren og Politikens knap så toptrimmede chefredaktør.
Royalt
For øvrigt vil man bemærke, at samme tronfølger næsten altid kommer galt af sted, når han holder ferie, mens hans officielle program afvikles ret lydefrit.
Kunne Hendes Majestæt Hans Moder ikke pålægge ham at holde ferie efter funktionærloven; det synes at stå lovlig hyppigt på.
Der synes ikke at være mange nye vinkler på sagaen om den ikke længere purunge kronprins' amourøse udflugter. Og dog - en estimeret kollega af hunkøn meddelte forleden Deres kronikør, at Frederik havde en usædvanlig dårlig smag i kvinder. Efter hendes opfattelse mindede hans nuværende hjertenskær mest om Trine Michelsen på en dårlig dag. Dette blot være anført for at vise, hvor nedrige veluddannede kvinder i 30'erne også kan være.
Hvis kronprinsens moderlige ophav ellers kan klare det for knæet, er det efter den royale kalender meningen, at hun og gemalen i denne uge skal tage sommerophold på slottet i Caïx, hvor de famøse billeder af sønnen blev optaget. Den kongelige kok er dog ikke med - han er på luksuskrydstogt med over 100 af verdens fremmeste gryde-svingere.
Og sporten kort
Næst kongehuset er det sportens verden, der optager sindene i varmen. Her er den suveræne topbegivenhed set med nationale øjne onsdagens VM-kvalifikationskamp på udebane mod Bosnien.
Selv med en syg Brian
Laudrup og nogle Brøndbyspillere med ukrainsk granatchok skulle det gerne give tre points. Men nye, undertippede lande på hjemmebane vil det ofte anderledes.
Svømmerne holder EM i Sevilla og kano- og kajakfolkene VM i Canada. Held og lykke til de danske deltagere, der altid har vundet hæder i og på det våde element.
Hvis man snarere er til nichesport, er der også EM i softball (en slags rundbold) i Holland - samt DM i golf for entreprenører i Kolding.
Vore begavede læsere er måske mere orienteret mod Royal Albert Hall, hvor den første Mind Sport Olympiade afvikles i discipliner som skak, bridge, kreativ tænkning og hurtiglæsning. Her bliver det svært at holde hovedet koldt.
Politik og økonomi
Den besværgende kampagne om fædrelandets nyvundne storhed under det ny-
rupsk-lykketoftsk-jelvedske regimente genoptages i dag efter sommerpausen, når en kapacitet som udviklingsminister Poul Nielsen i Odder taler om "Danmark som foregangsland i det internationale samfund". Det lyder flot - mon omverdenen nu også har opdaget det? En politisk skikkelse, der gennem et langt liv har medvirket til at gøre Danmark ikke blot større, men også smukkere, runder i uge 34 de 70 år med blus på lampen, nemlig Den Store Rorgænger, SF-veteranen Gert Petersen. Det er i morgen, tirsdag.
For dem, der tænker på formuepleje og den slags, er ugen præget af en byge af halvårsregnskaber. De vil give et praj om, hvorvidt den opbremsning af aktiekursernes himmelflugt, som har præget de seneste uger, er mere permanent, eller blot er et pusterum i børsfesten. Fiskerne, dyrevennerne og økologerne vil snarere holde øje med Svend Auken, som onsdag besøger Holsteinborg Slot (hvis park i øvrigt er som skabt til kulisse for en gotisk gyser) for at kigge på Danmarks mest kontroversielle fugl - skarven - som der forefindes i efter nogles mening urimelige mængder.
Og lad os så slutte med en fredag, hvor Grundtvig-selskabet indleder en jubilæumskonference i Køge, medens Fremskridtspartiet fejrer sit 25 års jubilæum i Grøften i Tivoli - hvor partistifter Glistrup i sine velmagtsdage også satte stor pris på smørrebrødet. Drik endelig rigeligt med postevand. og husk, at hvis man bliver dum af at drikke for meget alkohol ved 15 graders celsius, så bliver man mindst dobbelt så dum ved 30 grader.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her