Læsetid: 2 min.

Andet

12. september 1997

ognyt
*Litteraturrådet er en relativt nyetableret foretagende, men nu er det raget uklar med Danske skønlitterære Forfattere. Ifølge DsF har Litteraturrådet kort før sommerferien givet besked til foreningen om, at det egenhændigt har udbetalt nogle af de puljemidler, som de to forfatterforeninger, DsF og Dansk Forfatterforening administrerer.
Hverken bestyrelse, sekretariat eller ret mange forfattere havde opdaget, at puljerne (uden at være nævnt) var med under Litteraturrådets generelle opslag, skriver DsF bestyrelsesformand Peter Legård Nielsen i det seneste nummer af foreningens nyhedsbrev.
Foreningen har krævet, at Litteraturrådet udredte de allerede uddelte legater af deres generelle pulje, så legatpuljerne var intakte til efterårsuddelingen, men Litteraturrådet har afvist at imødekomme kravet. I praksis betyder det, at der allerede er udbetalt 100.000 af de 450.000, som var afsat til yngre prosaforfattere og 50.000 af de 175.000, som var afsat til essayistik. "Bureaukratisk arrogance", lyder det fra bestyrelsesformanden.

*Bogklubben 12 BØGER uddeler sin årlige litteraturpris på 100.000 kroner på tirsdag den 16. september. Der er både danske og udenlandske kandidater - fem danskere og syv oversatte forfattere - blandt de tolv nominerede. Kandidatlisten er blevet forelagt bogklubbens medlemmer, og mere end 5.000 har, ifølge bogklubchef Tine Weppler, reageret.
Danskerne er Johannes Møllehave, Leif Davidsen, Mette Thomsen, Jørn Riel og Jane Aamund. De udenlandske kandidater er Elizabeth Jane Howard, Joanna Trollope, Rosamunde Pilcher, Carol Shields, Anchee Min, Maeve Binchy og John Irving.

*Fotografen Christoffer Regild er på vej med en 112 sider stor fotobog om New York, trykt i duplex og med tekst af journalisten Jens Jørgen Madsen. Christoffer Regild er født i 1968 og er uddannet både i Danmark på fotoskolen Fatamorgana og i USA på International Center of Photography. Han har været medlem af fotogruppen Ragnarok, men har siden 1994 arbejdet som selvstændig freelance fotograf - og blandt taget billeder til Information.
Bogen udkommer på forlaget politisk revy.

*den_gode_historie@bogpost.dk er e-mail adressen på Børnebogsfestivalen Den gode historie, der skal løbe af stabelen i marts næste år, har taget endnu et skridt i forberedelserne. I midten af september åbner arrangørerne en hjemmeside med de nyeste informationer, og der udkommer desuden et såkaldt inspirationskatalog, beregnet på skoler og institutioner, hvor man kan få ideer til læserum, fortællerum, bamserum, hyggerum og gys- og grurum.
Til festivalen er planlagt er et festivaltog med 700 børn fra København til Aalborg den 16. marts. Vogn nr. 17 vil være fuld af børn og af forfattere, der læser højt og fortæller.
Samme dag skal statsministeren læse højt i Landstingssalen på Christiansborg.

Redigeret af
Karen Syberg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her