Læsetid: 1 min.

FOLK

30. september 1997

Billeskov
*En hædersmand i dansk litteratur fylder 90 år i dag. Kierkegaard-ekspert og professor emeritus. Navnet er Frederik Julius Billeskov Jansen.

Hr. Brundtland
*Oppe i Norge har Arne Olav Brundtland skrevet en bog om sine 37 års ægteskab med Gro. Han omtaler fruen nobelt, forlyder det. Om en god uge udkommer bogen på dansk.

Peter Lykke
*Aalborg Universitets direktør forlader stillingen med udgangen af denne måned for at tiltræde en tilsvarende i Trondheim.

Lange Ulv
*Indianerhøvding, som var med ved Wounded Knee, er efter slægtninges ønske blevet begravet i indviet jord i Dakota. Høvdingen døde for 105 år siden i London, hvor han arbejdede i Buffalo Bills cirkus.

Astrid Lindgren
*I Stockholm har der været snigpremiere på den første tegnede Pippi Langstrømpe-film. Den nu 89-årige forfatterinde syntes godt om filmen. Det tog tegnefilmfolkene 10 år at overbevise hende om, at ideen var rigtig.

Pladeprisen
*Sidste frist for nominering til Nordisk Pladepris udløber i dag. Nej, ikke cd'er, som De tror, men tyndplader til byggeri, som vurderes for deres æstetiske og tekniske anvendelse. Nordisk Blikkenslagermesterunion uddeler.

Anders Koppel
*På Contemporary Danish Art Gallery i New York uropføres i dag komponistens 1. strygekvartet af The Coolidge Quartet.

Nils Malmros
*Filminstruktøren modtog følgende gave efter premieren på Barbara i Tórshavn: En pude, fremstillet af det hår og skæg, statisterne måtte lade gro for at deltage. Han tog det pænt.

Redigeret af Kristen Bjørnkjær

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her