Læsetid: 1 min.

FOLK

20. september 1997

Jimi Hendrix
*En Fender Stratocaster-guitar, som Jimi Hendrix engang fik af Al Kooper, blev budt op til 100.000 pund på en auktion i London. Men det var under sælgers minimumspris, så den måtte trækkes tilbage.

Arturo Barea
n*Lørdag er 100-årsdagen for Arturo Bareas fødsel. Under den spanske borgerkrig kunne hans stemme via radioen høres fra det belejrede Madrid. Som for-fatter blev hans hovedvær-ker til i eksil efter fascisternes sejr.

Vandrere
*Så er det om at finde snoren til vandringshunden og skoene med de tykke såler. Dansk Vandrelaug holder Vandrernes Dag søndag.
Ud i al-naturen.

Roere
*Det historiske boat-race mellem roere fra Cambridge- og Oxford-universiteterne
foregår søndag. Men ikke på Themsen, derimod på Amazonfloden i Brasilien! Kæntringer kan ikke anbe-fales, det lokale dyreliv taget i betragtning.

Henning Camre
*Den magtfulde stilling som direktør for de sammenlagte danske filminstitutioner er nu besat. Camre tiltræder snarest og senest til nytår.

Stephen King
*Den amerikanske kultforfatter Stephen King fra Bangor, Maine, fylder søn-dag 50 år. I Ejgil Søholms Litteraturkalender citeres han for, at der "ikke er noget skønnere på Guds grønne jord end at skræmme livet af folk". Og det gør han så.

Svend Auken
*Miljø- og energiministeren er med en miljødelegation i Riyadh. Det varer heldigvis ikke så længe - når man nu må undvære en lille en til næsen.

Redigeret af Flemming Kyed

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her