Læsetid: 4 min.

Gode handler er dyre

1. september 1997

Salget af Brøndbys forsvarskrumtap, Dan Eggen, kan vise sig at blive dyrt

FODBOLD
"Jeg holder med det hold, der har de flotteste spillere".
Den hollandske pige Roalien var ikke i tvivl, da vi - min kammerat og jeg - spurgte hende, hvem hun ville holde med forud for gårdsdagens superligaopgør mellem Brøndby og Silkeborg på Brøndby Stadion.
Hun kunne skam godt lide at se foldbold, og kendte da både Ruud Gullit og Frank
Rijkard - om sidstnævnte kunne hun endog berette, at han, efter at have lagt fodboldstøvlerne på hylden, er gået ind i undertøjsbranchen, så man i dag i Holland kan købe underbukser af mærket Rijkard.
Topopgøret mellem Brøndby og Silkeborg skulle give det første svar på, hvordan Brøndby vil klare sig uden holdets hidtidige forsvarskrumtap, nordmanden Dan Eggen, der i sidste uge blev solgt til den spanske 1. divisionsklub Celta Vigo for 6,1 millioner kroner.
Derfor sad Dan Eggen også på tilskuerpladserne, da hans nu tidligere holdkammerater skulle forsøge at ryste nederlaget til FC København af sig.
Brøndbys træner Ebbe
Skovdahl havde valgt at løse sit forsvarsproblem ved at rykke Jens Risager ind på Dan Eggens plads i midterforsvaret - hvilket skulle vise sig ikke at være helt uproblematisk.
Hjemmeholdet satte sig fra begyndelse på kampen og kom næste planmæssigt foran efter 16 minutter, da Kim Daugaard scorede på et straffespark, som Silkeborgs Peter Sørensen havde begået mod samme Daugaard.
Men selv om Brøndby fortsatte med at presse Silkeborg langt fremme på banen, og kom til enkelte store chancer, lykkedes det ikke Brøndby at score yderligere.
Og otte minutter før pausen blev de 10.833 tilskuere for første gang vidne til, hvad Dan Eggens farvel kan betyde for Brøndby. Silkeborgs velspillende midtbanespiller Jesper Thygesen - hvis sparketeknik er sjælden i dansk fodbold - afdriblede Ole Bjur på kanten af feltet og sparkede bolden hårdt ind foran mål, hvor en totalt udækket Heine Fernandez kunne udligne til 1-1 med hovedet.
Og for første gang tænkte man uvilkårligt, at det var ikke sket, hvis Dan Eggen havde befundet sig på banen.
Det var så det
Det gjorde han til gengæld i halvlegen, hvor den lange krølhårede nordmand i cowboybukser og grå trøje entrerede banen for at siger farvel til Brøndbys supportere.
Samtidig vågnede Roalien kraftigt op.
"Hvem er ham den flotte fur, der går nede på banen uden fodboldstøvler"? Efter at have forklaret hende sammenhænge, var hun nu sikker på, at hun holdt med Dan Eggen.
Efter at hun med øjnene havde fulgt Dan Eggen ud af banen , og Brøndbys formand Per Bjerregaard også havde taget afsked med Dan Eggen, skulle Brøndby formanden ifølge et førstehåndsvidne eftertænksomt havde sagt: "Det var så det". Næsten som om han ikke rigtig vidste om glæden over den indbringende handel kunne overskygge tabet af endnu en af profilerne på holdet, der for blot to uger siden også måtte sige farvel til landsholdsspilleren Peter Møller.
Og gad vide om Per Bjerregaards bekymringer ikke er blevet endnu større efter en anden halvleg, hvor Brøndby trods fortsat dominans ikke var i stand til at udnytte chancerne, og det bliver mere og mere åbenlyst, at Brøndby efter Peter Møllers farvel mangler, hvad englænderne kalder en boxspiller, en der kan skubbe bolden det sidste stykke over stregen.
Samtidig blev det tydligere, at hjemmeholdets midterforsvar er betydelig svækket i Dan Eggens fravær. 18 minutter inden i anden halvleg kørte Heine Fernandez med Jens Risager og serverede bolden fladt til Jesper Thygesen, der kunne slå bolden ind bag Mogens Krogh uden besvær til slutresultatet 1-2.
Mens det var højtepunktet for den lille skare tilrejsende Silkeborg-fans, nåede Roaliens begejstring for dansk fodbold nye højder, da Brøndby sendte sin veludseende udskiftningsspiller Thomas Thøgersen til opvarmning.
"Hvem er ham, der løber dernede, han ligne jo Ruud Gullit," spurgte hun interesseret og kunne absolut ikke forstå, at han ikke var med i Brøndbys startopstilling.
Men Roaliens velmenende råd ville nok ikke havde ændret på kampens resultat. Silkeborg udnyttede med dygtig og velorganiseret kontrafodbold, at både angrebet og forsvaret hos Brøndby lider under at der i de sidste par uger er tyndet lovligt meget ud i holdets profiler - og trods gode indtægter på salget af Dan Eggen og Peter Møller kan det vise sig at blive dyrt i den sidste ende, når det danske mesterskab skal placeres.

Resultater fra 6. runde
af Faxe Kondi®-ligaen:

Fredag:
AGF - AaB 0-1 (0-0).
Mål: 63. min. 0-1 Søren Frederiksen.
Søndag:
Brøndby - Silkeborg 1-2 (1-1).
Mål: 16. min. 1-0 Kim Daugaard (straffespark). 37. min. 1-1 Heine Fernandez. 63. min. 1-2 Jesper Thygesen.
AB-FCK 1-1 (1-1).
Mål: 12. min. 1-0 Alex Nielsen. 21. min. 1-1 Todi Jónsson.
Ikast - Herfølge 4-1 (3-0).
Mål: 21. min. Lars Brøgger. 23. min. 2-0 Christian Lundberg. 29. min. 3-0 Christian Lundberg. 67. min. 4-0 Lars Hansen. 74. min. 4-1 Peter Frank.
Lyngby - OB 1-0 (0-0).
Mål: 72. min. 1-0 Henrik Pedersen.
Vejle - Aarhus Fremad 4-2 (2-0).
Mål: 6. min. 1-0 Alex Nørlund. 15. min. 2-0 Peter Graulund. 65. min. 2-1 Tommy Nielsen. 70. min. 2-2 Jacob Berger. 81. min. 3-2 Peter Graulund. 83. min. 4-2 Jesper Søgaard
(straffespark).

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu