Læsetid: 1 min.

Højskole kendte gæld

29. september 1997

Bestyrelsen for den lukkede højskole i Svendborg kendte godt gælden

Formanden for bestyrelsen for den lukkede Højskolen i Svendborg kommer nu forstander Hans Lassen til undsætning. Der var ikke tale om en ukendt gæld, som lukkede skolen, siger Finn Udsen, som har været formand for bestyrelsen i de seneste halvandet år.
"På mødet i august fik vi fremlagt et budget, hvor blandt andet elevtallet og den præcise gæld til staten nødvendigvis måtte være baseret på et skøn. Det viste sig så siden, at dels var der færre elever, dels var gælden til staten større, end vi først havde regnet med. Derfor lukkede vi - efter råd fra en advokat. Likviditetsproblemerne blev for store", siger Finn Udsen.
Han ønsker ikke, at det skal se ud, som om forstander Hans Lassen havde skjult en del af gælden.
"Man kan være uenig med Hans Lassen, men man kan ikke beskylde ham for ikke at oplyse alt, hvad han kan, til bestyrelsen", understreger Finn Udsen.
Han mener, at det er meget trist at skolen skulle lukke og kritiserer de lokale politikere for ikke at ville støtte højskolen. De mangler kulturpolitiske visioner, mener han.
Finn Udsen mener også, at det var forkert, da politikerne ændrede loven, så ledige ikke længere kunne tage deres dagpenge med på højskole:
"Hvad er udbyttet af de dagkurser, som de nu kommer på for deres dagpenge? Jeg mener, at oplevelsen af at bo og leve i et fællesskab med andre giver nogle erfaringer, som man har brug for senere", siger Finn Udsen, som er regionsleder i en A-kasse og desuden har været chef i Arbejdsformidlingen i Svendborg.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu