Læsetid: 2 min.

Ingen støtte til filmprojekt

9. september 1997

Situationen på Indre Nørrebro er så følsom, at Socialministeriet ikke kan støtte filmprojekt om de unge

BLÅGÅRDS PLADS
Mediebevågenhed om de unge på Blågårds Plads i København kan forstærke problemerne.
Det skriver Socialministeriet i et afslag til filminstruktør Ib Makwarth, der havde søgt 489.000 kroner til at lave en film om de unge på Pladsen.
"Situationen er meget følsom på Nørrebro," hedder det i svaret. "De unge har ikke nødvendigvis sans for at fremstå på en for dem selv gunstig måde. Selvom mange af de unge utvivlsomt vil opfatte deres medvirken i en film om dem selv som noget positivt, kan mediebevågenheden vise sig, utilsigtet på lidt længere sigt, at komme til at forstærke nogle problemer."
Ministeriet vil i stedet "satse de trods alt begrænsede midler på kommunale samarbejdsprojekter med de unge".
"Svaret er dybt nedladende over for de unge," mener filminstruktør Ib Makwarth, der allerede er i gang med optagelserne. Blandt andet har han lånt de unge et kamera, så de selv kan optage tilspidsede situationer, inden Ib Makwarths filmhold kommer til stede.
Fuldmægtig Birgitte Rode fra Socialministeriets puljesektion har udarbejdet afslaget i samarbejde med en konsulent fra ministeriets børne- og familiekontor.
Hun erkender, at det er usædvanligt, at ministeriet videregiver en indholdsmæssig vurdering af filmprojektet. Det normale ville være at give afslag med henvisning til, at der ikke er penge til at yde tilskud.
"Det kunne jeg også godt ønske, jeg havde gjort," siger Birgitte Rode.
Hun oplyser, at hun udarbejdede en begrundelse, fordi hun havde fået den opfattelse, at socialminister Karen Jespersen (S) skulle underskrive afslaget.
"Da arbejdet med at skrive en begrundelse var gjort, følte jeg, at det var spild ikke at lade begrundelsen gå videre. Det er meget beklageligt, at jeg har formuleret mig uheldigt," siger Birgitte Rode.
Ib Makwarth regner med, at der går et par måneder før filmen er klar.
"Men det er bittert, at vi næsten altid skal rende rundt uden at få en krone til os selv," siger Ib Makwarth, der håber at få dækket nogle af omkostningerne ved filmen ved at sælge den til tv og til Statens Filmcentral.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her