Læsetid: 1 min.

Keltiske legender, norske troldeventyr

4. september 1997

International festival af storytellers - på storyteller Blixens museum

Robin Williamson. Midt i 60'erne i Glasgow i Skotland den ene af grundlæggerne af The Incredible String Band. En halv snes år kunne man følge dette mærkelige orkesters forsøg på at få alle periodens vilde, nye lyde til at hænge sammen.
Med afsæt i skotsk folkemusik blev det til en original optagelse af de elektroniske muligheder og en gradvis og meget personlig indarbejdelse af elementer fra rock, blues og country. Senere blev også musikstrømninger fra den tredie verden opdaget og indarbejdet.
I de senere år er han vendt tilbage til udgangspunktet - Skotland, harpespil og den mundtlige fortælling: keltiske eventyr og legender.
'Storytelling' er en kunstform, der har bredt sig de seneste år. Det direkte møde mellem fortæller og publikum. Ikke skuespil, ikke indstuderede monologer, men mundtlige foredrag af for det meste traditionelt fortællegods: legender, vandrehistorier.
Det var et af de måske en smule oversete elementer i Kulturby '96, men der er den kommende weekend mulighed for at fange trenden inden den vokser sig stor og overvældende.
Robin Williamson åbner i aften på Borups Højskole i København en festival af internationale "storytellers", som de kommende dage vil folde sig rigtig ud på storyteller Karen Blixens museum på Rungstedlund. Blandt deltagerne er Grace Hallworth fra Trinidad, Jan Blake fra Jamaica og Abbi Patrix, som godt nok kommer fra Frankrig, men især har kastet sig over rytmiske gengivelser af norske troldehistorier - på engelsk. thy

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her