Læsetid: 2 min.

Stripperen og bureaukraten

27. september 1997

Sidse Babett Knudsen og Lars Brygmann i et skævt møde som outsidere i en kort-krimi

NOVELLEFILM
Sally er stripper med en mildt sagt rodet livsførelse og en del flimmer i opfattelsen af, hvem der er ven og hvem fjende. Tom er verdens kedeligste bureaukrat i verdens kedeligste job: Kommunen driver et kontor for tomme lejligheder. Når der kommer en anmeldelse om at en lejligheder måske har stået tom for længe, bliver Tom sendt ud for at se efter.
Tom møder Sally, der kommer brasende ind en lejlighed, som muligvis er forladt, og som han har låst sig ind i. Sally er i pels og har blod over hele ansigtet og buler i panden. Hun har fået bank af en ukendt herre og måske har hun slået manden ihjel.
Hverken Sally eller Tom når at få præsenteret sig for hinanden. Sally går ud fra at Tom kender lejlighedens indehaver, som netop skal have vundet rigtig mange penge på travbanen - penge, som hun godt vil have del i. Og Tom, der ikke aner, hvilket vilddyr fra natjunglen han står overfor, går med på forvekslingen.
Det er oplægget til en flot og effektivt fortalt lille skitse til noget, som andre sagtens kunne have strakt ud til en hel spillefilm - en kriminalnovelle i billeder, som dog først og fremmest er en karakterstudie i to mennesker, som står udenfor det meste.
Og så er det den ældgamle historie om to, der mødes tilfældigt og intenst og afgørende præger hinandens liv og livsopfattelse. Og formentlig aldrig mødes igen.
Filmen "En stille død" er instrueret af Jannik Johansen, der ikke - som Dansk Novellefilm hævder i sin lancering - er debutant. Han har i hvert fald tidligere lavet den lille, stemningsfulde fiktion, "Et andet sted", som er i distribution hos Statens Filmcentral, og han har været godt rundt i branchen som instruktørassistent og produktionsmand.
Lars Brygmann er den lille bureaukrat, der kastes ud i sit livs eventyr, og Sidse Babett Knudsen er den raspende rå, men noget forvirrede dame, der slet ikke fatter hvad det er hun er løbet ind i.
"En stille død" vises dagligt i Filmhuset til og med den 3. oktober i et dobbeltprogram med Jørn Faurschous "Hemmeligheder".

*En stille død. Instr.: Jannik Johansen. Manus: Jannik Johansen og Søren Frellesen. Foto: Erik Kress. Prod.: M&M. 37 min. Distr.: SFC.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her