Læsetid: 1 min.

Tidsskriftnoter

12. september 1997

*Faklens fjerde nummer bringer en solid gennemresearchet artikel om voldtægt og en præsentation af den radikale feministiske selvtægtsgruppe vagina dentata samt et interview med Bandidos-rockere i Nyborg Statsfængsel.
Man fortsætter med tilsyneladende videnskabelig grundighed parret med bidsk og kritisk aggressivitet bibeldiskusionen.
Til gengæld er kritikken afløst af en næsten enøjet flovt skamrosende og alt for generaliserende holdning i en artikel om Neutzsky-Wulff. Neutzsky-Wulff kommer selv til orde i et afsluttende indlæg om religion og moderne kunst. Et sprogligt veloplagt og engageret oplæg fra en universitetsdiskussion, men som indholdsmæssigt ikke rigtigt kan leve op til redaktionens myte om det store miskendte filosofiske geni.
Faklen 4 1997. Red. R. E. Larsen. 59 s. kr 45 i løssalg.

*Forum nr. 2 er et temanummer om brysterne og deres betydning. Et velredigeret nummer, hvor vinklerne skifter fra artikel til artikel, så de erotiske, politiske, medicinske, seksualpolitiske, kunsthistoriske, socialhistoriske og psykoanalytiske betydningsdimensioner trækkes klart op.
Diskussionen pendler ofte mellem 70'ernes emancipatoriske bh-afbrænding og 90'ernes kropsbevidste og æstetiske selviscenesættelse, undertiden med større argumentationssikkerhed omkring 70'er-dimensionen. Lene Kjeldsen argumenterer for at bh'en er på vej tilbage, fordi kvinderne er trætte af overeksponeringen af den nøgne kvindekrop og er blevet mere blufærdige.
Et par timer foran f.eks. MTV en sen aften kunne nok hurtigt bringe én i tvivl om, hvorvidt den argumentation holder.
Forum nr. 2 1997. Red. L. H. Jørgensen o.a. 63 s. kr 69 i løssalg.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu