Læsetid: 2 min.

Endelig en pigebog

18. oktober 1997

Mange gode råd i årbog for piger

NY BOG
Medierne fortæller os, at flere og flere gymnasieelever og studerende er begyndt at gå til psykolog eller hypnose i forbindelse med eksamen. Skolen har tilsyneladende fuldstændig taget styringen over deres liv, hvilket er meget skræmmende.
Alligevel forstår man godt, at de bliver nervøse. Der er så mange ting, man gerne vil med sit liv, og mulighederne bliver nu engang flere, jo højere eksamenskaraktererne er.
Hvis man gerne vil have nogle gode råd om, hvordan man kan berolige sig selv, og i det hele taget tackle kampen mod eksamenskrækken, kan man have glæde af at læse Piger 1998 - årbogen, der også i år er redigeret af Rie Osted. Her er - i lyset af de stadig højere eksamenskrav - et helt afsnit om eksamensnervøsitet. Et afsnit, som bl.a. opfordrer læseren til at erkende sine evner og udarbejde en læseplan, så læsningen bliver overskuelig og den daglige kvote opnåelig. Måske skulle man ovenikøbet tillade sig selv en belønnning efter indsatsen, mener bogen.

Pigetanker
Det er sjældent, at bøger netop er målrettet mod gruppen af 13-16-årige piger. Det er denne årbog, og det gør den dejligt personlig. Man kan identificere sig med de forskellige pigers tanker, holdninger og drømme.
Bogen er fyldt med emner, der tager udgangspunkt i det nære: Kærlighed, jalousi og forholdet til forældrene. I forbindelse med det sidste er der konkrete tip om, hvordan man kan forbedre forholdet. For eksempel ved at respektere forældrenes værdier, selvom man synes, de er gammeldags.
Vi får også en liste over pigers rettigheder og pligter i forhold til lovgivningen. Hvem vidste f.eks., at man, når man er fyldt femten, bestemmer over sine pengegaver. Der er også en artikel om gruppen Ung Dialog, som består af unge mellem 16 og 20, der tager ud på skoler og fortæller om kærlighed, sikker sex, HIV og AIDS. Og der er masser af kreative ideer til ikke bare, hvordan man kan lave sundere mad, men også til hvordan man kan hanke op i sine egne mere dovne og svage sider.
Bogen, der er fyldt med sjove, farverige sider, kan sagtens gemmes - jeg finder i hvert fald altid nogle interessante ting at læse, når jeg bladrer mine egne gamle bøger igennem.

*Rie Osted: Piger 1998. Ill. 88 s. 89,50 kr. Carlsens Forlag

Julie Holst er skoleelev

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her