Læsetid: 3 min.

FCK viste tænder

27. oktober 1997

FCK satte Herfølge på plads i Parken - Målfest i Superligaen med over fire mål pr. kamp - OB overstod ikke krisen

FODBOLD
Sneen kom som bestilt, da Danmark sammen med det meste af Europa stillede urene en time tilbage og gik over til vintertid. Sne efterfulgt af sol giver som bekendt ikke de bedste arbejdsbetingelser for det at spille fodbold.
De fem af dagens kampe i Superligaen blev alligevel gennemført selvom det glatte underlag i enkelte tilfælde kom til at præge kampen.
I denne 14. runde af Superligaen tog FCK, der kun havde haft to dage til at komme sig over tømmermændene efter pokalvindercup-nederlaget i Sevilla, imod Herfølge.
Der var lagt op til et intenst opgør mellem et FCK-mandskab, der skulle bruge de tre point for at bevare kontakten med toppen, og Herfølge, der med tre point kunne lægge distance til bunden.

Scoring i første minut
Godt hjulpet af en glat bane og ditto bold sørgede Herfølges Danny Jung for at sende bølger gennem de knap 8000 fremmødte allerede i kampens første minut.
Danny Jung, der var tilbage i Herfølge-mandskabet efter i en periode at have rekreeret på andetholdet, scorede kampens første mål, som nok også bør 'krediteres' FCK's målmand Karim Zaza.
I det ottende minut blev FCK's træner Kent Karlson nødt til at tage kroaten Mate Sestan ud, da han fik en jernrystelse ved et sammenstød i Herfølges straffesparksfelt.
Ind kom forsvarsspilleren Martin Nielsen og samtidig rykkede Peter Nielsen mere frem på banen.
Målmandsdroppet og udskiftningen virkede som en energibombe på FCK'erne.
FCK-trioen Peter Nielsen, Bjarne Goldbæk og David Nielsen leverede, til lyden af hjemmepublikummets råb om angreb, et massivt stormløb mod Herfølges mål.
Det blev ikke til mange afslutninger, men intensiteten i spillet blev presset i vejet af et teknisk godt spillende FC København.
Efter en halv times spil kunne FCK høste de første frugter af den offensive satsning. Morten Nielsen udlignede med en kanonafslutning, da Herfølges målmand Kai Larsen ikke fik ekspederet bolden ordentligt ud af straffesparkfeltet
Allerede tre minutter efter var Peter Nielsen tæt på at gøre det til 2-1, men måtte overlade æren til en anden Nielsen, nemlig David Nielsen, som på et flot indlæg fra den evigt kæmpende Bjarne Goldbæk, headede bolden i nettet og afsluttede med sin berømte saltomortale.
Både Peter Nielsen og Henrik Larsen fra FCK indkaserede advarseler i løbet af første halvleg, der blev spillet i et højt tempo.
FCK's massive pres mod Herfølges mål fortsatte i anden halvleg. Der stod praktisk talt FCK på det hele, selv om det ikke gav belønning på målkontoen.
Både Peter og David Nielsen havde flere store chancer som kunne have cementeret sejren over Herfølge, der modsat ikke havde mange muligheder for at pynte på det sørglige resultat.
Banens bedste spiller Bjarne Goldbæk kunne i det 22. minut sætte streg under regnskabet, da han på et contra-angreb lobbede bolden over Herfølges målmand til slutresultatet 3-1, et yderst fortjent resultat, der nemt kunne have være endt med tenniscifre.

Erik Bo på banen i OB
Lige som i kampen i Parken blev der i de fire andre superligakampe leveret mange mål.
Trods 38 minutters indsats af ny-indkøbte Erik Bo Andersen fortsatte OB sin nedtur i Superligaen i fodbold. Søndag blev det således til den 17. kamp i træk uden en sejr, da Odense-mandskabet hjemme tabte med 1-3 til Silkeborg. OB-træner Roald Poulsen har brug for en meget tålmodig bestyrelse de nærmeste dage.
Aarhus Fremad, der ikke er kendt for at være det teknisk mest forfinede mandskab i Superligaen, kunne på en delvist snedækket fodboldbane i Lyngby fejre, at de med en
2-0 sejr byttede plads Herfølge lige over nedrykningsstregen.
I Gladsaxe var tilskuerne vidne til Superligaens største overraskelse. AB var bagud 1-2 til Vejle og reduceret til ti mand, da Christian Andersens tropper vendte kampen og vandt 3-2.
Og AGF og tomålscoreren Allan Reese kunne forlade Århus Stadion med komfortable 4-1 over AaB.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her