Læsetid: 1 min.

FOLK

21. oktober 1997

Edvard Brandes
*Denne dag for 150 år siden fødtes en stor kulturradikaler, politikeren, kritikeren og forfatteren Edvard Brandes. Han var med til at grundlægge dagbladet Politiken, som ligeledes var kulturradikalt - dengang.

Harrison Ford
*Filmstjernen Harrison Ford spiller USA's præsident i filmen Air Force One, som vises for pressen i dag. Titelrolleindehaveren, bemeldte specialfly, besøgte tidligere på året København.

Krass Clement
*I morgen tager finansudvalget stilling til en indstilling fra kulturminister Lundgaard om livsvarige offentlige ydelser til seks kunstnere. Blandt de indstillede finder vi det grå lands fotograf, Krass Clement.

Tipper Gore
*En ny flødefarvet lilje er blevet opkaldt efter vicepræsident Al Gore's hustru Tipper. Det er sket i taknemmelighed over hendes mands indsats i miljøsager. Præsidentfrue Hillary Rodham Clinton har tidligere lagt navn til en tulipan.

Joachim
*Den sønderjyske godsejer og korndyrker møder denne tirsdag kolleger fra det animalske landbrug ved en reception i Danske Slagterier på Axelborg i København.

Svin
*Herning er i dag ramme om årsmødet i Landsudvalget for Svin. Jamen, det hedder det virkelig!

Laika
*Det er 40-årsdagen for rumalderens begyndelse med opsendelsen af Sputnik 1 og den ulyksalige hund Laika.

Van Morrison
*På bogmessen i Frankfurt søger Van the Man en udgiver til et selvbiografisk værk. Vi ser frem til at læse nærmere om legendens tid i Vanløse.

Redigeret af Flemming Kyed

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her