Læsetid: 2 min.

Forstander går fra Askov Højskole

16. oktober 1997

For mange adminstrative opgaver i jobbet, siger Morten Kvist

Der er gang i svingdøren på den traditionsrige Askov Højskole ved Vejen.
Forstander Morten Kvist har lagt sin opsigelse øverst i bunken af opsigelser, som højskolens bestyrelse på det seneste har måttet tage imod.
I løbet af sommeren og efteråret har også bogholderen, køkkenlederen og pedellen forladt deres stillinger.
Morten Kvist siger, at han forlader Askov Højskole, fordi der har været for mange adminstrative opgaver forbundet med forstander-stillingen på Askov Højskole.
"I forbindelse med det rekonstruerende arbejde på højskolen har der været en mængde adminstrative sager at tage sig af, procedurer og aftaler, der skulle indgås, og det har taget meget tid og været opslidende," siger Morten Kvist.

Mærker krisen
Det ekstra adminstrative arbejde er opstået i takt med, at krisetiderne for højskolerne landet over med faldende elevtal også har sat tommeskruerne på Askov Højskole.
Morten Kvist, der tiltrådte som forstander for fire år siden, har selv været med til at sætte gang i den proces, der skal sikre Askovs overlevelse på lang sigt.
Ud over, at der er blevet skåret ned på både mandskab og elevpladser, har han været med til at forhandle aftaler på plads om opførelse af et halvt hundrede seniorboliger på Askovs grunde, ligesom der er indgået aftaler om at sælge en af højsko-
lens bygninger fra til to større amatørmusik-organisationer, der vil skabe et musikcenter.
"Den samlede reorganisering tager tre år til, og jeg har måttet gøre op med mig selv, om jeg ville sidde primært som administrator i den periode. Jeg har så valgt at sige fra nu, hvor første fase i den proces er til endebragt, fordi jeg frem over ønsker at koncentrere mig om litterært og teologisk arbejde," siger Morten Kvist, som er uddannet teolog.

Uventet opsigelse
For formanden for højskolens bestyrelse, provst Finn Riber Jensen, er Morten Kvists opsigelse kommet fuldstændig uventet.
"Men med første fase af reorganiseringen færdig, kommer hans opsigelse på et rimeligt tidspunkt for os. Han kan forlade højskolen med fuld honnør," siger Finn Riber Jensen.
Han afviser, at der skulle være et mønster i de mange opsigelser, som har ramt højskolen på det seneste.
"Der ligger ikke konflikter gemt internt på højskolen, som har noget at gøre med de opsigelser. Det er tilfældighedernes spil," siger Finn Riber Jensen.
Morten Kvist har et halvt års opsigelseperiode og fortsætter på højskolen i hvert fald gennem vinterperioden, hvor han skal undervise de cirka 30 elever, højskolen har på lange kurser. I højskolens velmagtsdage var der 300 elever på Askov.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu