Læsetid: 2 min.

Intet at vinde

3. oktober 1997

Kun Tim Robbins og et par sjove episoder redder Steve Oederkerks Nothing to Lose på stregen

NY FILM
Da den succesrige forretningsmand Nick en dag kommer tidligere hjem fra arbejde, overrasker han, hvad der lader til at være hans kone i seng med hans chef. Ude af sig selv sætter han sig ind i sin bil og kører rundt på må og få i Los Angeles. Han havner i en mindre pæn del af byen, og da han stopper for rødt, bliver han overfaldet af den sorte og tilsyneladende desperate og farlige røver T. Paul.
Sådan starter den amerikanske instruktør Steve Oederkerks action-komedie Nothing to Lose, der siden følger det umage pars forsøg på sammen at berøve Nicks chef sin rørlige formue, så Nick kan få hævn og T. Paul en mulighed for at give sin kone og to børn en bedre tilværelse.
Det er ikke den store opfindsomhed, der præger filmen, men alligevel er der blevet plads til de grin hist og her, som afholder filmen fra at havne i samme skuffe som de værste formularfilm fra Hollywood.

Morsom og irriterende
Skuespilleren og instruktøren Tim Robbins, som vi tidligere har set lufte sit komiske talent i Roger Donaldsons Cadillac Man, spiller Nick, mens komikeren Martin Lawrence, der var den ene af Michael Bays Bad Boys, har rollen som T. Paul. Roller, de ikke slipper lige heldigt fra.
Tim Robbins har en fabelagtig evne til trods sin højde og drøjde at se meget lille og sårbar ud, og når han bagefter kan rette ryggen og skrue bissen på, rummer hans roller ofte nogle kontraster, som ikke mange andre skuespillere kan gøre ham efter. Det er et karaktertræk, han udnytter til fulde i sine alvorlige film, fx En verden udenfor og The Player, og som i Nothing to Lose gør hans Nick-figur til den mest morsomme - og troværdige, når det kommer til hans skift mellem desperat hanrej og følsom mand.
Derimod er Martin Lawrence ikke min kop te. I Bad Boys er han det mest irriterende moment i en ellers meget irriterende film, og i Nothing to Lose beviser Lawrence, at han aldrig bliver ligeså charmerende og morsom som fx Will Smith - eller Eddie Murphy for den sags skyld.
Det er selvfølgelig i parringen af de to mildest talt meget forskellige skuespillere, Robbins og Lawrence, at filmen bør hævde sig. Desværre slår det aldrig for alvor gnister, og trods enkelte gode øjeblikke, som alligevel mest ligger i de enkelte situationer og ikke i samspillet, er Nothing to Lose ikke nogen vellykket eller specielt morsom buddymovie.

*Nothing to Lose. Instr. og manus.: Steve Oederkerk. Amr. (Palads og Scala, Kbh. og 13 biografer landet over)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her