Læsetid: 1 min.

Mere indflydelse til studerende

9. oktober 1997

Undervisningsminister Ole Vig Jensen giver grønt lys for, at studerendes stemmer tæller dobbelt så meget ved næste rektorvalg på Københavns Universitet

De studerende ved Københavns Universitet kan se frem til at deres stemmer får dobbelt vægt ved det kommende rektorvalg til december i forhold til sidste valg.
På konferencen om universitetsloven i går gav Undervisningsminister Ole Vig Jensen de studerende dispensation til, at deres stemmer - uanset valgdeltagelse - vægter med 25 procent af det totale antal stemmer.
Dispensationsansøgningen har ligget længe på skrivebordet i ministeriet, men efter en sommer med fokus på demokrati og uddannelse, lanceringen af regeringens samlede ungdomspolitik og internationale demokrati-tiltag virker undervisningsministerens beslutning om at imødegå de studerendes krav næsten uomgængelig.
Og de studerende er glade:
"Fire års hårdt arbejde er overstået. At vi har fået grønt lys for vores ansøgning, er et godt signal fra undervisningsministerens side," siger stud.mag. Gyrd Foss, der repræsenterer de studerende i Københavns Universitets konsistorium.

Serviceeftersyn
På konferencen i går lagde ministeren op til, at hele universitetsloven i den kommende tid skal til et serviceeftersyn. Det sker bl.a. på baggrund af den brede kritik, der gennem de seneste måneder har været af beslutningsprocesserne i universiteternes ledende organer. Studenterrepræsentanter på både Odense Universitet og Roskilde Universitetscenter har nylig meldt sig ud af konsistorium i protest mod det "demokrati-underskud", de har oplevet.
De studerende hilser en åben debat om loven velkommen og agter at komme med et konkret udspil med forslag til ændringer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her