Læsetid: 1 min.

Møllgaard støttes af studerende

24. oktober 1997

Anbefaler genvalg af den nuværende rektor for Københavns Universitet

Spændingen om udfaldet af det forestående rektorvalg ved Københavns Universitet vokser, efter at Forenede Studenterråd - en sammenslutning af universitetets fagråd - torsdag vedtog at anbefale Kjeld Møllgård og Joan Conrad som nyt rektorat. Professor Kjeld Møllgård er nuværende rektor, og institutleder Joan Conrad fra Institut for filosofi, pædagogik og retorik er hans kandidat som prorektor.
De to stiller op mod den samfundsvidenskabelige dekan Chr. Hjort-Andersen som rektorkandidat og dennes prorektorkandidat, den nuværende prodekan ved det sundhedsvidenskabelige fakultet Niels-Erik Fiehn.
Et flertal af dekaner har allerede erklæret Chr. Hjort-Andersen deres støtte, ligesom Kjeld Møllgårds nuværende prorektor Jens Brincker har meldt sig på Hjort-Andersens hold. Med studenterstøtten styrkes Møllgård og Conrads kandidatur imidlertid væsentligt.
Forenede Studenterråd, der dækker studerende ved alle universitetes fag, diskuterede rektorvalget - som finder sted i december - ved et fællesmøde torsdag aften. Efter en gennemgang af de to kandidatpars valgoplæg faldt diskussionen ud til fordel for Møllgård og Conrads intention om at bruge rektoratet til "at insistere på demokratiske beslutningsprocesser" på Københavns Universitet. Hermed sigtes bl.a. til ambitionen om at sætte grænser for de enkelte dekaners magt og de enkelte fakulteters selvstyre. Studenterrådene lægger afgørende vægt på, at der sker en styrkelse af det demokratiske samarbejde mellem universitets grupper, hedder det i en udtalelse fra fællesmødet.
Samtidig værdsætter studenterrepræsentanterne, at Kjeld Møllgård og Joan Conrad i deres valgoplæg betoner vigtigheden af at forbedre uddannelsernes kvalitet.
"Hvis alle de studerende følger vores indstilling, så vil det i sig selv give Kjeld Møllgård og Joan Conrad 25 procent af stemmerne ved rektorvalget," siger Lars Tønder fra Forenede Studenterråds konsistoriegruppe til Information.
De øvrige stemmer skal kapres blandt universitets akademiske medarbejdere, der sidder på 50 procent af stemmerne, og hos det teknisk-administrative personale, der råder over de sidste 25 procent.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu