Læsetid: 4 min.

Ny start til Brøndby

6. oktober 1997

Efter fire timers live fodbold er fodbold-søndagens vigtigste konklusion, at Brøndby igen er bejler til guldet

Det blev en søndag i fodboldens tegn.
Først tørnede klubbens såkaldte juniorafdeling, lidt misvisende gående under betegnelsen "de unge", om eftermiddagen sammen med klubbens seniorafdeling, der betydeligt mere proecist tituleres "de gamle", i det årlige opgør, der goelder hoeder og oere og ikke mindst retten til at udsprede hån og fornedrelse over modstanderne i det kommende år.
Undertegnede, der trods født i 1962 stadig regnes som ung, finder ingen grund til at troette loeserne med resultatet - blot håber man at sejrs-Baroloen stadig kan voekke de gamles smagsløg.
Dernoest stod der Brøndby - Ikast på programmet, sammen med den i idroet på gymnasiet undervisende. Og endelig, som en lille ekstra gevinst, havde administratoren lokket til aftenkamp i 1. division mellem Hvidovre og Esbjerg - igen en spørgsmål om oere og voerdighed, eftersom administratoren insisterer på at voere barnefødt i Hvidovre, og denne signatur har en fortid i det vestjyske.
Kort sagt - et perfekt program, bedre kan en søndag ikke bruges (nu da hun er
Da Esbjerg senest blev danske mestre, som bekendt for kun små 20 år siden, helt proecist i 1979 efter hjemmebanesejr over Frem, indførte klubben det vi på loegterne lidt indforstået kaldte "halvprofessionelle tilstande". De gik helt proecist ud på, at klubben med stor ihoerdighed og succes udbød alle sine bedste spillere til salg - men ikke købte nogen nye. Resultatet var ganske forudsigeligt - holdet blev nummer 10 i den kommende soeson. Og noeste år rykkede de ned, der ligger de fortsat, ganske som de selv har redt.
Det koncept er nu måske også under indførelse på den københavnske vestegn, hvor de regerende danske mestre har tyndet så effektivt ud i både angreb og forsvar, at det måske kostede en plads i den økonomisk attraktive Champions League. Og ikke nok med det - Brøndby overlevede for første gang ikke en 1. runde i den UEFA-Cup, der ellers er godt og grundigt amputeret, da de førende europoeiske fodboldnationer nu kan sende deres nummer 2 til Champions League.
Har mestrene mon fået guldstøv i øjnene og dermed mistet overblikket? Gymnasieloereren mener, at Brøndby satser på egen avl - men så må de se at få gang i lagnerne ...
Faktum var før søndagens runde, at Brøndby haltede hele otte point efter FC København. Og da opgøret mod Ikast samtidig indikerede, at turneringen er proecis en trejdedel henne - der spilles 33 kampe - var skriften malet med blåt og gult på voeggen: Den kamp skulle Brøndby vinde.

Svar på tiltale
5-0!. Og Tre mål af Ebbe Sand. Mere effektivt kan et hold i krise noeppe svare på kritikken. På effektivt presspil satte Brøndby jyderne skakmat, men skal sandheden frem, så skete det på billig baggrund. Ikast' opbyggende spil var fornoermende langsomt og omstoendeligt, og Brøndby havde ingen problemer med at få organiseret defensiven, de få gange Ikast-spillerne evnede både at toemme bolden og sende den i noerheden af Brøndby-målet.
Faktisk var det - trods cifrene - en kedelig kamp, ikke mindst fordi nedspillede Ikast aldrig fik mobiliseret hverken gejst eller kampkraft. De spillede blodfattig frøkenbold - og den går ikke mod Brøndby, hvor troener Ebbe Skovdahl kan troekke vejret lettet for en stund. Det, der kunne have udviklet sig til et noesten umuligt elleve points forspring til FC København, endte, da fodboldsøndagen var omme, med et overkommeligt seks point forspring.
I en efter radio-bulletingerne yderst dramatisk affoere, hvor FC København i dommerens overtid kom foran 2-1 på straffespark fik Herfølge udlignet til 2-2 i 2. halvlegs 48. minut. Båren var fem gange på grønsvoeren, FC Københavns landsholdsudtagne Bjarne Goldboek broendte straffespark, og alt i emmede kampen angiveligt af det drama, som opgøret i Brøndby totalt manglede. Pointtab til ubesejrede FC København, men da Silkeborg ikke evnede at soette trumf på mod OB - 1-1 - forbliver Frederiksberg-klubben på førstepladsen.

Frygt for sne
Der er syv runder tilbage i efterårssoesonen, der slutter faretruende sent - 23. november. På det tidspunkt kan der joevnfør de meterologiske statistikker sagtens ligge sne over danske ploener. Spørgsmålet er om ikke stadion-gartnerne må lade sne voere sne, hvorfor en roekke kampe bliver udskudt, så forårsturneringen indledningsvist bliver et forvirrende miskmask, hvor enkelte klubber er en eller flere kampe bagud.
Det hele bliver endnu mere stramt hvis Danmark kvalificerer sig til VM i Frankrig i sommeren 1998, for så komprimeres programmet i Danmarksturneringen. Det afgøres som bekendt i Athen den kommende lørdag hvis Danmark får point, ellers står den på to ekstra kvalifikationskampe mod en endnu ukendt modstander. Spanien kan det dog - heldigvis! - ikke blive.
Administratoren banker på. Han skal have overrakt Hvidovres selvpromoverende kampsang på CD: "HIF, simpelthen de bedst. HIF, dem kan ingen toeske!". Lad det voere løgn - så den Barolo formiddagen kostede, kan tjenes ind på fadøl på Johnnys Bodega.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her