Læsetid: 2 min.

Regeringen: Hierarki er gammeldags

7. oktober 1997

I fremtiden skal dansk erhvervsliv bruge musklerne mellem ørerne, mener erhvervsminister Jan Trøjborg

Globalisering og ny teknologi betyder, at industrisamfundets hierarkiske ledelsesstrukturer bliver forældede. De tager simpelthen for lang tid, konkluderer en rapport fra regeringen.
På en konference i går præsenterede Arbejdsministeriet, Undervisningsministeriet, Erhvervsministeriet, Forskningsministeriet en række nye politiske initiativer, der skal være med til at bringe dansk erhvervsliv helskindet ind i næste årtusinde.
I dag er der en snæver sammenhæng mellem nye, fleksible organisationsformer på den ene side og vækst og beskæftigelse på den anden. Undersøgelser viser, at de fleksible virksomheder er op til 30 procent mere produktive end andre virksomheder. De udvikler nye produkter to-tre gange så hyppigt, og de ansætter tre medarbejdere hver gang andre virksomheder ansætter en.
Sat på spidsen betyder den øgede globale konkurrence, at virksomhederne kan vælge mellem to strategier: Enten at satse på øget fleksibilitet, omstillingsevne og stadig udvikling af nye produkter. Eller at satse på personalereduktioner og småjusteringer af kendte processer.

Støtte til udvikling
Regeringens nye initiativer er forsøg på at støtte virksomhederne i at vælge det første alternativ. Hvor den traditionelle virksomhed primært ser på arbejdskraft som en omkostning på linie med elektricitet, ser den fleksible virksomhed sine medarbejdere som det vigtigste aktiv. Ny lærdom og stadig efteruddannelse bliver derfor fremtidens vigtigste konkurrencefaktor. Og evnen til løbende at sætte spørgsmålstegn ved den allerede eksisterende måde at organisere arbejdet på.
Erhvervslivet skal "bruge de muskler, der sidder mellem ørerne," sagde erhvervsminister Jan Trøjborg. Og arbejdsminister Jytte Andersen fremhævede perspektiverne i et mere udviklende og interessant arbejdsliv.
På konferencen fremhævede direktør Christian Buhl, hvordan tid er blevet en væsentlig konkurrencefaktor: De fleksible opnår deres fordele ved at skabe kortere beslutningsveje og uddelegere ansvar. Og de knytter tættere kontakter til kunderne, der efterspørger individuelle løsninger. Han illustrerede de nye tider med at B&O tidligere masseproducerede radioer, fjernsyn m.v., mens samme fabrik i dag leverer forskellige produkter til forskellige kunder.

For mange fodslæbere
Meget tyder imidlertid på, at der er en del fodslæbere i dansk erhvervsliv. Kun omkring hver femte danske virksomhed kan betegnes som fleksibel - og næsten en trediedel af virksomhederne viser ingen tegn på lyst til at ændre ledelse og organisation.
Og det overordnede mål for regeringens LOK-projekt - "Ledelse, Organisation og Kompetence" - er, at mindst halvdelen af alle virksomheder om fem år skal have en fleksibel organisation.
Regeringens initiativer drejer sig om:
*Adgang til kvalitetsrådgivning.
*Adgang til relevant efteruddannelse,
*Et bedre samspil mellem virksomheder og videregående uddannelser,
*Forskning i ledelse og organisation, og
*Regionale samarbejdsprojekter om forandring.
Der er endnu ikke tale om grydeklare forslag. Frem til årsskiftet arbejder de fire involverede ministerier på at formulere kriterier, retningslinier og eventuelt udarbejde nødvendige lovforslag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her