Læsetid: 2 min.

Unge politikere: Valg af KL-næstformand absurd

25. oktober 1997

Venstres og SF's ungdom mener, det er absurd at gøre Brønshøjs borgmester Kjeld Rasmusssen til kommunernes næstformand

Venstres Ungdoms formand Troels Lund Poulsen og SF's Ungdoms formand Jacob Svarre kritiserer i skarpe vendinger Socialdemokratiets valg af Brøndbys borgmester Kjeld Rasmussen som næstformand i Kommunernes Landsforening (KL).
De to formænd skriver i en fælles pressemeddelelse: "Et er, at man har gjort en mand til indenrigsminister, der vil anbringe somalisiske flygtninge i barakbyer. Et andet er, at man har gjort Kjeld Rasmussen til næstformand..., når man tænker på, at han tidligere har udtalt, at flygtninge og indvandrere føder degenererede børn."
Kjeld Rasmussens udtalelse faldt i juni 1994 under Rigsretsagen mod forhenværende justitsminister Erik Ninn Hansen.
Kjeld Rasmussen blev afhørt som vidne og sagde blandt andet, at der ligger statstiker på amtssygehuset i Glostrup om, at indvandrerfamilier "avler degenererede og handicappede børn", når de henter fætre og kusiner til landet.
Hans udtalelser fik DSU til at kræve Kjeld Rasmussen ekskluderet af Socialdemokratiet. Den daværende DSU-formand fastslog, at borgmesterens udtalelser hørte hjemme i en bananstat og var i strid med partiets program.

Fælles fodslag
Det er første gang, at Venstres og SF's ungdom udtaler sig i fællesskab om et politisk sprængfyldt emne, siger Jan Svarre:
"Det er meget usmageligt, at Socialdemokratiets førstemand i den kommunale verden er en mand med så rabiate synspunkter. Dermed når Socialdemokratiets leflen for det yderste højre nye højder."
Troels Lund Poulsen finder "det bliver sværere og sværere at tro på statsministeren, når han hævder, at han ikke bøjer sig for de to Fremskridtpartiers udlændingehetz":
"Tonen i debatten må ikke få lov til at kamme over. Hvis indvandrere opfører sig dårligt, er det jo ikke fordi de har en anden hudfarve. Så er det fordi der er noget galt med retssystemet, det sociale system osv. Det er dér, man skal sætte ind.
Og når der er problemer med indvandrerbander skyldes det jo i høj grad at vores retssystem er præget af mangel på konsekvens. Det efterlyser indvandrerorganisationerne jo også selv," siger formanden for Venstres Ungdom.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu