Læsetid: 2 min.

ABCDEFOGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆT

28. november 1997

*Pris Den amerikanske litteraturpris, The National Book Award, blev i år tildelt Charles Fraziers debutroman, Could Mountain om en soldat, der efter borgerkrigen vandrer hjem til sin elskede gennem et ødelagt land. Udgives senere i Danmark af det lille forlag, Viva.

*Tor Nørretranders' nye bog om cyberspace, Stedet som ikke er, har givet over 100.000 henvendelser på forfatterens hjememside af samme navn på Internettet, oplyser forlaget Egmont. Her kan man også læse det satiriske magasin, Grynt, der skrives af Ole Grünbaum.

*Dreier En samlet udgave af Frederik Dreiers efterladte forfatterskab er under forberedelse på initiativ af Morten Thing og Niels Finn Christiansen fra Center for Arbejderkulturstudier. Den redigeres af Hanne Posselt. Dreier var en af Danmarks første socialister. Han ville 16. dec. være fyldt 170 år. Altså hvis han havde levet meget længe.

*Bind 3 af værket Læsninger af dansk litteratur er netop udkommet fra Odense Universitetsforlag, redigeret af Inger-Lise Hjordt-Vetlesen og Finn Frederik Krarup. En række litterater har genlæst klassikere som Johannes V., Hans Kirk, Kjeld Abell, Agnes Henningsen m. mange fl. Et bind koster 300 kr. i løssalg, 250 i abonnement. Værket har efter de første bind 1.500 abonnenter.

*Jens-Martin Eriksen, hvis nyeste bog var Vinter ved Daggry, skriver også sange. Dekan høres i Husets Teater på Halmtorvet i København søndag kl. 15, akkompagneret af forfatterens egen kvintet.

*Børge Madsens bog, Paradisets slaver, der var varmt stof i medierne i fjor, udgives nu på et japansk forlag i 4000 eksemplarer. Det var den, hvori Madsen fortalte om sit ophold kollektivet Friedrichshof i Østrig, hvor fri sex skulle vise sig mere problematisk end som så. I Danmark udkom bogen hos forlaget SocPol.

*Digtere Jørgen Gustava Brandt, Klaus Rifbjerg og Mirjam Bastian Wechselmann optræder mandag kl. 19.30 i Digternes Saloon, der nu holder til i KafCaféen i København.

*Eigil Søholm tidl. bogkritiker ved Information, har interviewet Naja Maria Aidt, Katrine Marie Guldager, Kirsten Hammann, Pia Juul og Juliane Preisler i forbindelse med en udstilling på Statsbiblioteket i Århus, der netop er forlænget til 18. dec. Intervewene udgives nu som en bog, der kan rekvireres sammesteds.

*Aids En bog til fordel for AIDS-Fondet (pris 95 kr.) er udgivet af Forlaget Nord Press i Dronninglund. Det rummer bidrag af bl.a. Inger Christensen, Louis Jensen, Sten Kaalø og Thomas Winding. 5 minutter - eller resten af livet, hedder den.

PrisSlå igen!, lyder det i en leder i bladet Bogormen, der udgives af landssammenslutningen for Bog- og Papirbranchens ansatte. Der harcelleres over det EU-direktiv, der siger, at alle offentlige leverancer på over 1,6 mio. kr. skal udbydes i åben licitation. Boghandelen, der traditionelt har leveret bøger til bibliotekerne og nu har udenlandsk konkurrence, er dermed ramt på ca. 10 procent af omsætningen. Boghandlerformanden, Hanne Madsen, anklages for at tage for let på situationen.

Redigeret af
Kristen Bjørnkjær

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her