Læsetid: 1 min.

Hårde pakker

21. november 1997

TILLÆG (2. SEKTION side 11)

Torben brostrøm
anbefaler

Udover to helt selvfølgelige bøger af danske forfattere, Jørgen Gustava Brandts Digte i udvalg og Klaus Rifbjergs noveller Andre tider nævner jeg:

*Diderot: Salonerne 1759-1789. Den moderne kunstkritiks fødsel. Edition Bløndal. 150 kr.
Begejstring, oplagthed, analyse af udstillingsbilleder i den fortrolige samtales form. En synets stimulation.

*Jan Kjærstad: Erobreren. Samleren. 368 kr.
Genoptagelse og fortsættelse af romanen om Forføreren, med en ny, overraskende og prismatisk belysning af hans omtumlede skæbne.

*Kerstin Ekman: Gør mig levende igen. Gyldendal. 300 kr.
Under hverdagen i syv kvinders stockholmske liv åbner sig afgrunde af dramatiske hændelser, der danner forbavsende mønstre med deres livsfortællinger.

Henning Mørch
Sørensen
anbefaler:

*Helle Vibeke Jensen: Hoved & Hale - en billedbog om modsætninger, tekst ved Asger Schnack. 158 kr. Høst & Søn.
Det myldrer med talenter blandt danske billedbogsillustratorer i disse år. En af de kunstnerisk mere udfordrende er Helle Vibeke Jensen. Hendes Hoved & Hale glimrer ved sin spændende afsøgning af montageteknikkens grafiske muligheder. En pige med fiskehoved leder efter en dreng med en bold. Og denne symbolske bevægelse mod det andet køn foregår i et rum af modsætninger. I en både svævende og styrtdykkende bevægelse mellem dyr, flyvende tallerkener, sko og grammofonplader bringes læseren sammen med en pigen på en forunderlig opdagelsesrejse, hvor spillet mellem Schnacks afsøgende skriftsprog og de skævt betydningsladede billeder indgår helt uventede alliancer. "Hun går og sover og er vågen på samme tid" hedder det et sted. Og præcis sådan føles det også.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her