Læsetid: 2 min.

Kedsommelige gentagelser

29. november 1997

Komedie-veteranen Carl Reiner bekræfter med sin seneste film, 'That Old Feeling', at han er blevet for gammel til at lave film

NY FILM
Ind i mellem er det svært at mønstre nogen nævneværdig interesse for de formular-film, som Hollywood spytter ud. Hvilket tilmed gør en smule ondt, når hovedrolleindehaveren er Bette Midler, og instruktøren er komedie-veteranen Carl Reiner.
Men desværre er deres fælles projekt, den romantiske komedie That Old Feeling, en noget lunken og absolut for-glemmelig affære, som kun meget sjældent viser, hvorfor man stadig kan huske Midlers og Reiners navne for noget godt.
Molly (Paula Marshall) skal giftes med den lovende unge politiker Keith (Jamie Denton), der med sin politiker-far, store hus og glatte
ydre synes at være enhver svigermors våde drøm. Men det hele begynder at falde fra hinanden på selve bryllupsdagen, hvor Mollys forældre, krimiforfatteren Dan (Dennis Farina) og skuespiller-primadonnaen Lilly (Midler), der ikke har talt sammen i 14 år, havner i et gigantisk skænderi og alligevel ender med sammen at stikke af fra deres respektive partnere. Og således lægges der godt i kakkelovnen til en familie-skandale af den slags, en lovende politikerkarriere vil få svært ved at overleve.

Forudsigelig
Mollys og Lillys yndlings-paparazzi Joey (Danny Nucci) følger efter det flygtede eks-ægtepar, samtidig med at de forsmåede parter hakker på hinanden over det skete.
Moralen i That Old Feeling er god nok - du skal følge dit hjerte - men manuskriptets forvekslinger og misforståelser er for forudsigelige og for lidt morsomme til ad den vej at nå ud over trivial-komikkens kedsommelige gentagelser.
Jo vist er Bette Midlers neurotiske damer da som regel sjove at se og høre på, men hendes sammen- og modspil med Dennis Farina rummer ikke nok energi eller gnist til at sætte fut i That Old Feeling. Så var der mere sjov at hente i Midlers seneste film, Ekskonernes klub, mens Farina brillerede som småforbryder i Get Shorty.
Og de tre ukendte skuespillere, der spiller Molly, Keith og Joey, får aldrig liv og personlighed nok til at bevæge eller blive interessante.

Ned ad bakke
Carl Reiner, That Old Feelings efterhånden 75-årige instruktør, er udover at være far til instruktøren Rob Reiner, også manden, der gav Steve Martin sin første hovedrolle i Fjolset fra 1979 - og fortsatte med at instruere komikeren i yderligere tre af hans sjoveste film.
Reiner filmdebuterede i midten af 60'erne med to manuskripter til Norman Jewison og begyndte som instruktør med Enter Laughing fra 1967, der er baseret på en selvbiografisk bog om Reiners liv som jødisk komiker i amerikansk showbizz.
Siden samarbejdet med Steve Martin er det gået gevaldigt ned ad bakke for Reiner, og That Old Feeling - som ganske vist er bedre håndværk end hans forrige film, superkatastrofen Fatal Instinct - beviser ikke andet end, at også gode komiske begavelser kan blive for gamle.

*That Old Feeling. Instruktion: Carl Reiner. Manuskript: Leslie Dixon. Amerikansk (Palads, København)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu