Læsetid: 2 min.

En ny Auken i politik

20. november 1997

Med et rekordstort antal personlige stemmer røg Gunvor Auken ind i Frederiksberg Byråd - hun vil arbejde for 'det andet Frederiksberg'

"Dagen før valget var lige som lillejuleaften."
Sådan siger det nybagte medlem af Frederiksbergs kommunalbestyrelse, Gunvor Auken, om fornemmelsen i maven op til det nys overståede kommunalvalg. Gunvor Auken er socialrådgiver i SiD og socialdemokrat, og det er første gang hun har stillet op og er blevet valgt ind i lokalpolitik. Det var til gengæld med et brag.
2.247 mennesker stemte personligt på den 55-årige Gunvor Auken - mere end det dobbelte af stemmerne til spidskandidaten Niels Mikkelsen.
Med en konservativ borgmester, John Winther, som i forgårs sikrede sig endnu fire år i stolen - oven i de 20 han allerede har siddet - har Gunvor Auken nok at kæmpe mod sammen med sine partifæller. Frederiksberg har store økonomiske og sociale vanskeligheder - bl.a. med procentuelt flest mennesker i landet, der dør af alkoholisme, nedslidte skoler og dårlig ældrepleje.
Hvad er det Gunvor Auken vil arbejde på konkret, nu hvor hun har fået en overvældende opbakning?
Selv kalder hun det et arbejde for 'det andet Frederiksberg'. Den del af byen, som er fuld af arbejdsløse, bistandsklienter og indvandrere, og som Frederiksberg langt fra er kendt for. Et af Gunvor Aukens projekter er på tegnebrættet:
"Jeg vil gerne være med til at løfte det belastede kvarter omkring Lindevangsskolen. F.eks er skolefritidsordningen (SFO), som er knyttet til skolen, den ringeste i kommunen. Det er en gammel tyskerbarak fra 40'erne, og den er knyttet til den skole, som er den mest belastede, hvad angår klientel. En tredjedel af børnene er indvandrere, en tredjedel er børn af alkoholikere og resten er 'almindelige'," fortæller Gunvor Auken.
"Mange forældre vil ikke sætte deres børn i den skole med den fritidsordning, også selv om skolen er kendt for at være utrolig god. Derfor har Lindevangsskolen kun halvdelen af de børn, den kunne have. Socialdemokratiet har forsøgt at få fem millioner fra kommunens budget til renovering og genopførelse af en ny skolefritidsordning - men svaret var nej, fordi økonomien er dårlig. Så må vi finde en anden vej."
Gunvor Auken mener, at hun og partifællerne har skældt ud længe nok på skolefritidsordningen. Nu vil de selv smøge ærmene op og komme med et bud på, hvordan skolefritidsordningen kan blive bedre.
"Vi vil lave et projekt omkring hele skolen, hvor skolebestyrelsen, lærerne og en miljøenhed i kommunen bliver inddraget. Vi vil have en miljørigtig skolefritidsordning - miljørigtig i byggematerialer og i drift. Og samtidig gøre det på en måde, så det bliver et beskæftigelsesprojekt, der inddrager de mange ledige bistandsklienter og arbejdsløse fra kvarteret. Vi vil søge penge i 'Den grønne jobfond', i 'Den grønne fond', i 'Storbypuljen', beskæftigelsesmidler i Socialministeriet og Arbejdsministeriet, og dermed kan vi få bragt prisen for kommunen ned på det halve."
Hun ønsker sig mest at komme ind i miljø- og byggeudvalget, så hun kan få lettere ved at udføre projektet og lignende ideer i fremtiden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her