Læsetid: 1 min.

Thai-klinikkerne breder sig

25. november 1997

Flere og flere thailandske prostituerede dukker op i København. Myndighederne kender stort set intet til fænomenet

BORDELLER
Udenlandske kvinder udgør en stigende del af de prostituerede på de københavnske massageklinikker.
En granskning af Ekstra Bladets massageannoncer viser, at omkring 40 af de godt 100 klinikker i København er bemandet med udenlandske kvinder. Helt overvejende fra Thailand. Disse klinikker bygger i mange tilfælde på et organiseret system, hvor pigerne er i Danmark på et tre-måneders turistvisum.
EU-Kommissionen og Europa-Parlamentet har ved adskillige lejligheder opfordret medlemslandene til at gå i aktion over for den internationalt organiserede prostitution. Men i Danmark har hverken politi eller sociale myndigheder gjort egentlige forsøg på at kortlægge prostitutionen og dens organisering.

En bue udenom
"Vi har ikke umiddelbart noget præcist billede af, hvad der er af massøser af udenlandsk herkomst, det har vi ikke," siger kriminalkommissær Ib Vedøe, Københavns Politi. I hans afdeling ligger blandt andet sexualforbrydelser, herunder voldtægt eller økonomisk udnyttelse af prostituerede.
"Hvis politiet skal flytte ressourcer til for eksempel at kigge nærmere på de udenlandske prostituerede, så skal det være et problem, som man kan kalde et samfundsproblem, og som derved er noget, som politiet må kigge nærmere på," siger Ib Vedøe.
I sidste uge åbnede PRO-Centret, som står for forebyggende og socialt arbejde for prostituerede i Danmark. Ved telefonerne sidder socialrådgivere og socialpædagoger, som giver gratis og anonym rådgivning til prostituerede i Danmark. Men det er ikke de udenlandske piger, der ringer.
De ansatte på PRO-Centret går også ud på de københavnske massageklinikker og taler med pigerne. Men klinikkerne med udenlandske piger er man hidtil gået udenom.
"Vi er gået uden om dem hidtil, men det kan vi ikke blive ved med", siger Annalise Kongstad, leder af PRO-Centret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her