Læsetid: 3 min.

Thailandsk bordel i Guds eget hus

27. november 1997

Unge, smukke thailandske piger bedriver utugt i kælderen under Kristeligt Folkepartis landskontor

1.200 kroner for en times sex med to thailandske piger. Det er tilbuddet på en massageklinik, der ligger på Frederiksberg-adressen Bernhard Bangs Alle 23.
Den ser ellers tilforladelig ud, den grå-gule murstensejendom ved Lindevangs Station. Også indenfor i opgangen, hvor gulv og trappetrin er dækket af mønstret linoleum i brun-beige nuancer. Kun en lille seddel på en brun postkasse fortæller, at man er på rette vej - hvis man er på vej til en thai-klinik:
"Thai, sol og massase senter," står der med håndskrift.
Fem trin ned, og man er fremme ved klinikken, som ligger bag en brun dør - med spionkikkert, så man kan se, hvem der ringer på klokken ved siden af.
Men klinikkens fremtid er usikker.
I samme ejendom, etagen over klinikken, har Kristeligt Folkeparti nemlig sit landskontor, og her er man bestemt ikke begejstrede for thai-klinikken, der har ligget i kælderen i cirka et år.

Rimelig diskret
"Jeg kan ikke huske præcis, hvornår de flyttede ind, for det er jo rimelig diskret dernede. Der står bare thai, sol og massage på deres postkasse, og det lagde vi ikke mere i til at begynde med," fortæller Per Breindahl, partisekretær i Kristeligt Folkeparti.
Men det gjorde andre.
Kun kort tid havde der været thai, sol og massage i kælderen, da Kristeligt Folkeparti begyndte at få henvendelser fra partimedlemmer. De kunne fortælle, at klinikken dagligt figurerer mellem Ekstra Bladets massageannoncer - med adressen Bernhard Bangs Alle 23.
De henvendelser fik partisekretær Per Breindahl til at reagere.
"Vi synes ikke, at vi som politisk parti kan sidde overhørig, hvis der foregår noget ulovligt lige uden for vores dør," siger Per Breindahl.
At prostituere sig er i dag ulovligt og kan straffes med hæfte eller med fængsel op til et år.

Står fast på Pgf.199
Og medens regeringen om kort tid er klar med et lovforslag, der afkriminaliserer de prostituerede, og som forventes at få bred opbakning i Folketinget, står Kristeligt Folkeparti fast.
Det skal fortsat være ulovligt at prostituere sig - "at ernære sig ved utugt", som det formuleres i straffelovens paragraf 199, den såkaldte utugtsparagraf.
"Vi vil ikke være med til at lovliggøre et erhverv, som er dybt fornedrende for dem, der prostituerer sig," som partiformand Jann Sjursen siger til Information.
Per Breindahl kontaktede derfor i januar ejeren af ejendommen, civiløkonom Jens Agersnap, og forholdt ham sin mistanke om, at der foregik ulovligheder i lejligheden under partikontoret.
Jens Agersnap, der har ejet hele ejendommen Bernhard Bangs Alle 23 siden 1978, ønsker ikke at tale med Information:
"Jeg har ikke nogen som helst interesse i at diskutere de der ting i pressen," siger han og lægger telefonrøret på.
Men ifølge Per Breindahl gør Jens Agersnap nu "et se-riøst forsøg på at få dem ud derfra".
Den indsats inkluderer både en privatdetektiv og et sagsanlæg for brud på lejekontrakten.

Sag for retten
Sagsanlægget først: Jens Agersnap har via sin advokat stævnet sin lejer af kælderlejemålet for brud på lejekontrakten. Tilsyneladende fordi lejekontrakten ikke tillader, at der udøves prostitution i lejemålet.
Den sag kommer for Retten på Frederiksberg i januar måned.
Og her - under retssagen - kommer så privatdetektiven ind i billedet.
På bestilling af Jens Agersnap har den københavnske privatdetektiv Claus Foltmar Jensen nemlig opklaret, om der - som Kristeligt Folkeparti formoder - bliver bedrevet utugt i ejendommens kælderlokaler.
Det gør der, konkluderede privatdetektiven efter kun ét besøg på klinikken. Her blev han tilbudt sex med to piger i en time formedelst 1.200 kroner. Indtil sagen er afgjort, bor Kristeligt Folkeparti altså ikke alene oven på en thai-klinik, men også til leje hos en udlejer, der lejer lokaler ud til prostitution.
Det kan partiet godt acceptere.
Både partiformand Jann Sjursen og partisekretær Per Breindahl henviser til, at Jens Agersnap "gør et seriøst forsøg på at få dem ud".
"Jeg kan bare sige, at efter at vi kontaktede ham i januar, er han gået ind i sagen via sin advokat, som forsøger at få opløst lejemålet. Om han i sin tid vidste, hvad han udlejede til, vil jeg sådan set ikke udtale mig om," siger partisekretær Per Breindahl.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her