Læsetid: 4 min.

To søde piger til samme pris, femte gang gratis

25. november 1997

København vrimler med thailandske piger - bag nedrullede persienner

BORDELLER
Storbarmede Stephanie, særklasselady'en Sussie og blondinefrækkerten Sandie med Gitte Stallone-look er ikke længere alene på det københavnske marked af massageklinikker.
Blandt de mere end 100 massageklinikker i København er flere og flere bemandet med thailandske piger. Typisk til priser langt lavere end på de klinikker, hvor der arbejder danske prostituerede.
"Unge, asiatiske piger. To piger samme pris. Femte gang gratis," lyder for eksempel en annonce, en blandt de mere end 400 massageannoncer, som Ekstra Bladet dagligt bringer på de bageste sider.
Bag de få linier gemmer sig en klinik på Nørrebro. I et forsømt hus på hjørnet af Jagtvej og Bjelkes Allé.
Men langt de fleste massageklinikker, både thailandske og danske, ligger på Vesterbro. Det mest synlige eksempel er Beauty Nam Nam, som ligger i kælderetagen af ejendommen på hjørnet af Istedgade og Eskildsgade. Her, bag vinduerne med røde neonlys, plastiktulipaner og nedrullede persienner, venter ifølge Ekstra Bladets annonce en oplevelse med "byens sødeste asiatiske piger". Men - her er åbenbart ikke adgang for piger.
"Not for girls," siger en mørkhåret, håndklædeklædt pige, der har åbnet døren på klem.
Det er fredag eftermiddag, det regner, og masser af biler og mennesker passerer forbi på Istedgade. Jeg er ellers blevet gransket nøje gennem persiennerne, og dermed kønsbestemt, skulle man tro, inden døren blev åbnet.
Men lige meget hjælper det, selv om jeg forklarer, at min ærinde nærmere er det strengt journalistiske at se stedet og snakke med pigerne, end det er sex med de søde, asiatiske piger.

To-tre på en god dag
Andre steder er gæstfriheden større. Måske fordi pigerne ikke har så travlt.
"To-tre mænd om dagen," fortæller en thailandsk pige senere samme fredag, men på en anden klinik, og tilføjer: "Gode dage. Nogle dage ikke nogen."
Den sidste måned har hun arbejdet på massageklinikken, som ligger et godt stykke ude af Vesterbrogade og dermed et stykke fra det kliniktætte område omkring Istedgade og Eskildsgade.
Herude er diskretionen så høj, at man skal kende adresserne for at finde klinikkerne.
Kun de fire bogstaver THAI ved dørtelefonen fortæller, at den nydelige, nyistandsatte ejendom i stueetagen huser en klinik, der ifølge annoncen i Ekstra Bladet tilbyder "thaibodymassage af flot og sexet thaipige".
Døren bliver åbnet af en sorthåret pige i tilforladeligt tøj, cowboybukser og en trøje. Hun ser forvirret ud, forstår hverken dansk eller engelsk og kalder på en anden. Så kommer en lille, tætbygget pige i en kort, stram sommer-satinkjole til, og hun har heldigvis ikke de store betænkeligheder ved at få besøg, jeg kan bare spørge.
Men kun ét skridt indenfor, da vi begge står i den mikroskopiske entré, viser det sig, at hun dog har ét forbehold, og det gør hun mig klart på sit nogenlunde forståelige engelsk: "Du spørger, og jeg kan svare. Men nogen ting, du spørger, jeg kan ikke svare."
Det er okay med mig, og vi går et par skridt videre. Hun åbner en dør ind til et af værelserne og slår gæstfrit ud med hånden. Her er altid to eller tre piger ad gangen, fortæller hun, medens vi sidder på sengen, en boxmadras beklædt med rødt strækfrotte. Derfor er hun ikke så bange for situationer med voldelige mænd, som der åbenbart er nogle stykker af: Pigerne kan hjælpe hinanden.

Rødt i rødt
På væggene er der spejle, røde lamper og røde fjerboaer. Ved hovedgærdet et lille sengebord med creme og køkkenruller. Så er der også ved at være godt fyldt op i rummet, der er omkring seks kvadratmeter stort.
På den anden side af væggen ligger den første pige og en tredje på en madras på gulvet og ser fjernsyn. Ind til dem er der ingen dør, men et forhæng. Rummet, vi sidder i, ser ud til at være lavet for nylig. Sådanne rum er der to af i den omkring 40 kvadratmeter store lejlighed, som først for et par måneder siden blev indrettet som klinik, fortæller hun.
Hun kom til Danmark for nogle år siden for at besøge en veninde, siger hun først, men lidt senere fortæller hun, at hun er gift med en dansk mand, som hun mødte, da han for tre år siden var på ferie i Thailand i en måned.
Da han tog hjem til Danmark, begyndte de at skrive sammen, og så, for nogle år siden, kom hun også her til.
Hendes mand ved godt, at hun arbejder på klinikken, og han har ikke noget imod det. Og det er også bedre, synes hun, end det arbejde, hun havde før, nemlig som danser på en natklub. Der skulle man være frisk hele tiden, her er det mere roligt, forstår jeg.
Til gengæld er det svært at leve af, rigtig svært åbenbart, fordi her er så få kunder. Mange dage kommer der slet ikke nogen, fortæller hun, så ser hun fjernsyn.
I det samme brummer dørtelefonen. Den thailandske pige springer op, når lige at pege mod det andet værelse, og løber ud for at åbne. Få sekunder går, så lukker døren sig ind til det værelse, hvor vi sad før. Hvis hun fik set ham an og snakket om priser, gik det godt nok hurtigt.
Så er det vist på tide at gå.

*Dette er den første artikel i en serie om organiseret prostitution. Følg med på indenrigssiderne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her