Læsetid: 1 min.

Engelske skaktriumfer

23. december 1997

Det lykkedes begge de tilbageværende engelske stormestre, Nigel Short og Michael Adams, at kvalificere sig til semifinalerne i skak-VM i den hollandske by Groningen. Short vandt sikkert 2-0 over den polske stormester Michal Krasenkov, mens Adams måtte ud i en omkamp over to hurtigpartier for at slå hollænderen Loek Van Wely med 2,5-1,5.
Der bliver dog ingen rent engelsk finale, idet Short og Adams tørner sammen i den ene semifinale. Den anden står mellem den hurtigt spillende inder Viswanathan Anand, der hidtil har spillet meget overbevisende og i kvartfinalen slog Aleksej Shirov med 1,5-0,5, og Boris Gelfand fra Hviderusland, som ekspederede russeren Drejev ud af VM-udskilningsløbet.
Vinderen af det store skakshow i Groningen skal i de første otte dage af det nye år til OL-byen Lausanne for at møde Anatolij Karpov i den egentlige VM-finale.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu