30. december 1997

UDSTILlING
*Koloristerne åbner på lørdag 13-17 deres årlige udstilling med den faste garde, der bl. a. tæller Eli Benveniste, Maria Buras, Peter Hentze, Ole Heerup, Pia Schutzmann, Leif Lage, Inge Lise Westman, Poul Winther m.fl. Gæsterne i år er Bárdur Jakupsson og Olaf Sørensen. Der er en mindeophæng for Else Fischer-Hansen og Steffen Petersen Borgen.
Den Frie Udstillings Bygning, Oslo Plads. Dgl. 10-17, t. 18. jan.

*Albert Mertz billeder og objekter fra 1960'erne åbner på lørdag i:
Clausens Kunsthandel. Toldbodg. 9, Kbh. Ma.-lø. 11-17,
t. 31. jan.

*Corner har blandt sine faste medlemmer en kongerække af gode kunstnere, men forstår også at forny sig med nogle interessante gæster, i år: Jørn Bromann Andersen, Jens Bohr, Mogens Gissel, Thomas Kluge, Morten Skovmand og Steffen Tast. Der er endvidere et nyt medlem: Erik Lagoni og en mindeudstilling med Ulf Rasmussen. Men det absolutte scoop er en udstilling i udstillingen med den britiske 'London-skole-kunstner' Leon Kossof.
Charlottenborg, Kgs. Nytorv, Kbh. Åbner på lør 13-17. Dgl. 10-17, on. 7. og 14. jan. 10-19, t. 18. jan.

*Kaj Nyborg har arrangeret udstillingen 'pinpoint' med deltagelse - foruden af ham selv - også af installationskunstnerne Beat Zoderer fra Schweiz, tyskerne Stefan Saffer og Manuel Franke samt franskmanden Alain Bernardini. Udstillingens værker er alle i stor skala og skabt til udstillingsstedet.
Overgaden. Overg. Neden Vandet 17, Kbh. Ti.-sø. 12-18. Lukket mellem 23. dec. og 3. jan.,t. 1. feb.

*Frida Kahlo var en legende allerede, da hun levede. Nu kan man se hendes stærke malerier samt fotografier af kredsen omkring hende i:
Ordrupgaard. Vilvordevej 119, Charlottenlund. Ti.-fr. 13-17, lø.-sø. 11-17. Lukket 24. dec., t. 4. jan.

*Al Taylor er en amerikansk installationskunstner. Hans kulturkritiske udstilling 'Full Gospel Neckless' kan ses i det hæderkronede Galleri Tommy Lund, der snart flytter til København.
Vindeg. 73, Odense. Ti.-lø. 11-17, t. 7. jan.

*Højt skum er en udstilling med et udvalg af Ny Carlsbergfondets gaver til Louisiana 1988-1997. Her kan ses værker af Henry Moore, Pablo Picasso, Francis Bacon, Georg Baselitz, Alexander Calder m.fl. Til 6. jan. Sideløbende hermed vises udstillingerne 'Alberto Savinio. Malerier 1927-1952', der kan ses til den 11. jan. samt 'Louisiana-Udstillingen 1997. Ny kunst fra Danmark og Skåne', der lukker 8. feb.
Louisiana, Humlebæk. Dgl. 10-17, on. 10-22

*Hinsidan: I Malmø Kunst-hal vises skulpturer af den
schweizisk-amerikanske kunstner Not Vital. "I hans værker oplever man, hvordan form forvandles til natur og menneske til dyr." Man kan også se en udstilling med Esko Männikö. Den efterhånden kendte finske fotokunstner henter sine skæve og ofte humoristiske motiver fra de yderste områder af Finland, hvortil industrialiseringen endnu ikke er nået.
Dgl. 11-17, on. 11-22, t. 25. jan.

*Home Sweet Home er titlen på en anderledes udstilling. Galleriet er indrettet som prototypen på et smagfuldt hjem, proppet med kunst af galleriets kunstnere. Vi nævner i flæng: Elisabeth Tourbo, Martin Kippenberger, Erik Thommesen, Sonja Ferlov, Poul Gernes m.m.fl.
Galerie Mikael Andersen, Bredg. 63, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 10-14. Til 31. dec.

*Kunsten og arbejderen' er en udstilling med skulpturer af Stephan Balkenhol og Kristian Dahlgård.
Albertslund Rådhus. Alle dage 9-22, t. 18. jan.

*Palle Seiersen Frost er dansk-mexikansk kunstner, som er blevet kaldt 'papirets troldmand'.
Kastrupgårdsamlingen, Kastrupvej 399. Ti.-sø. 14-17, On. till. 19-21, t. 25. jan.

*Doris Luoghi Bloom udstiller i:
Museet på Sønderborg Slot. Dagl. 13-16. Til 8. feb.

*Oluf Høst - 'optakt til et museum' er titlen på en udstilling, som forsøger at indfange stemningen i det fore-stående nye Høst-museum, der åbner i Gudhjem til Sankt Hans.
Brænderigården, Ridderg. 8, Viborg. Ti.-sø. 13-17, t. 1. feb.

KLASSISK
*Nytårskoncert Traditionen tro byder Det Kongelige Teater på nytårskoncert med Det Kongelige Kapel på Gamle Scene nytårsaften. Giordano Bellincampi står i spidsen for orkestret, der spiller schlagere af Verdi, Puccini, Mascagni. Der vil være dans og skuespil, Jørgen Ole Børch er konferencier.
I aften kl. 17 på Det Kgl. Teaters Gamle Scene

*Mozart Den kendte komponists store 'græske' opera Idomeneo får nu for første gang premiere på Det Kongelige Teater. Det er den første sceniske opførelse af operaen i Danmark, hvor den hidtil kun har kunnet opleves som radiokoncert. Dieter Kaegi iscenesætter og Bruno
Schwengl skaber scenografi med lysdesign af David Cunningham. Poul Elming har det store hovedparti som Idomeneo, Hanne Fischer synger partiet som sønnen Idamante, Irene Theorin er Elektra, Ilia synges af Lisa Larsson. Manfred Honeck dirigerer.
Spilles 3., 6. og 8. januar, 25., 27. marts, 2. april

*Brahms Det er to af Europas førende solister, musikpublikum får muligheden for at opleve, når den tyske violinist Christian Tetzlaff og den norske pianist Leif Ove Ands-nes giver koncert i Christians Kirke. Værker af Brahms, Mozart og Bartók.
Sø kl. 20 i Christians Kirke på Christianshavn

*Strauss Til nytårskoncerterne har Odense Symfoniorkester rystet en spændende cocktail bestående af fire ingredienser: En af de mest populære danske kunstnere inden for den klassiske musik, Børge Wagner, en af dansk visesangs grand old men, sangeren Povl Dissing, den unge operasangerinde Sofie Ottosen og Odense Symfoniorkester. Musik af bl.a. Mozart, Fuzzy, Strauss, Kalman, Lumbye, Gade og Taube.
Ma. kl. 20 i Haarby Hallerne, ti. kl. 20 i Ejby Hallerne, on. kl. 20 på N.F.U. Særslev

TEATER
*Don Ranudo kan også staves bagfra, og så står der O, du nar! Men skønt Holbergs hovedperson ud fra enhver fornuftsbetragtning er indbegrebet af en nar, er triumfen i Det Kgl.s opsætning samtidig, at det er fjolset - pragtfuldt underspillet af Jørgen Reenberg, - der i sidste ende står med palmerne og publikums kærlighed.
Instr.: Alexa Ther Scen.: Rikke Juellund. DKT, Stærekassen

*Et Drömspel Staffan Valdemar Holms sidste chefsæson former sig som en konkret Strindberg-marathon, hvoraf Hipps drømmespil vitterlig er blevet en drømmeforestilling. Uvirkeligt smuk, både munter og morbid, klog og kåd, dristig og dybsindig, stringent og skæv. Den svenske Strindbergs-veteran Keve Hjelm har formået at gøre forestillingen betagende stor og samtidigt helt forenklet og klar.
Scen.: Peter Lundquist. Kost.: Gunnel Nilsson. Lys: Torkel Blomkvist. Malmö Dramatiska Teater

*Crazy for you Det hele svinger. Det er Gerschwin og det er crazy, dette her, men det er også Crazy for you - en vanvittigt intetsigende, men også en vanvittigt underholdende musical. Denne bearbejdelse af brødrene Gersch-wins egen Girl Crazy fra 1931 kan formodentligt overhovedet ikke gøres bedre.
Mus.manus: Ken Ludwig. Iscen.: Lars Knutzon. Kor.: Susanne Breuning. Scen.: The Crazy Company. Ovs.: Klaus Lynggaard. Mus. dir.: Fini Høstrup. Delvis baseret på Århus Teaters produktion. Det Ny Teater, Kbh.

*Rejsens mål Én lang indre monolog - først som roman - af Bent Vinn Nielsen. Når det lykkes at omsætte en sådan ordstrøm til teater, skyldes det først og fremmest en formidabel indsats af skuespilleren Charlotte Trier.
Instr.: Hanne Felding. Scen.: Gitte Baastrup. Svalegangens foyerscene, Ålborg

*Knæk Fire minutter inde i stykket - fra da af udvikler det sig mere og mere utroværdigt. Figurerne er klicheer, de taler i trend-udtryk, og deres livsstil fremstilles som en hoben udklip fra ALT for damerne og Euroman.
Af Kari Vidø. Instr.: Brigitte Kolerus. Scen.: Nina Flagstad. Folketeatret, Hippodromen

LIVEMUSIK
*Nature[TM] er et ambient-foretagende som består af den allestedsnærværende Master Fatman samt filmkomponisten Nils Lassen.
Ti, Rust, Kbh.

*Nytårsgalla I tre Etager er overskriften på Stengade 30, hvor dørene åbnes kl. 23 og der festes til kl. Sent! Der er gratis champagne kl. 24 og livemusik ved det forrygende crossover-ensemble Dawn Pirates, mens DJ Fritz The Cat vender plader.
Ons, Stengade 30, Kbh.

*Organic Paste gør sig i
soul-jazz-funk-groove, og gruppen er en septet, som tæller så eminente navne som bl.a. sa-xofonisten Anders Gaardmand og den forrygende tangent-troldmand Henrik Kjelin. Gruppen er denne aften udvidet med et par ekstra blæsere samt altmuligmanden T.S. Høeg, der også holder nytårstalen. Der vil endvidere blive afholdt lodtrækning samt udskænket gratis champagne ved midnat.
Ons, Copenhagen JazzHouse

*Nytårsgallaen på Rust falder i to omgange. Først gallamiddag ved 19-tiden, og fra kl. 22.30 vil der blive livemusik ved Puddu Varano m.fl. samt dj's Dame Anja og Toke Tunghør.
Ons, Rust, Kbh.

*Matrix er nytårsfestens største techno-arrangement, præsenteret af Rotundum. Fra Frankrig kommer Total Eclipse og spiller live og fra England Slide, der også giver koncert. Det foregår på Dancefloor 1, som er helliget psychedelic trance og hvor dj's som franske Serge og danskere som Amon, Banel og Emok vil "spin the black circle." Dancefloor 2 sætter experimental techno i fokus med liveoptræden fra svenske Loppis, samt danske dj's som Nico, Beamer og Polyp. Der køres fra 22 til 10 næste morgen.
Ons, Pakhus 11, Kbh.

*Ib Glindemann & hans Orkester tager sig af musikken ude på Skovriderkroen, hvor der er spisning og så videre fra kl. 18, mens dørene kl. 00:30 åbnes for dem, der blot vil danse i gammeldags stil. Reservation på 39460700.
Ons, Skovriderkroen, Charlottenlund

*Sonic Raids er overskriften på spillestedet Vegas 1-års fødselsdagskoncert, der byder på ikke færre end syv koncerter pluds megaparty. I Store Vega vil giganterne Sort Sol, C.V. Jørgensen og Nikolaj Nørlund m. Rhonda Harris trykke den af, mens Lille Vega giver plads til mere elektronisk orienterede navne som Deepfried Toguma, Puddu Varano, Future 3, Lois samt diverse DJ's. Samme aften vil Sonic Raid-prisen uddeles for første gang til et lovende dansk band/solist. Hele dynen kører fra kl. 19 til 05.
Fr, Vega, Kbh.

*Lime er et af de danske bands, som der forventes noget af i det nye år. Gruppen bakser i øjeblikket med numre med henblik på at opnå pladekontrakt, men holder formen ved lige med en enkeltstående koncert først i det ny år.
Ti, Rust, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her