Læsetid: 1 min.

Hammann og Laugesen i priskrig

3. december 1997

Kirsten Hammann og Peter Laugesen danske kandidater til Nordisk Råds Litteraturpris

Det bliver prosaisten Kirsten Hammann og lyrikeren Peter Laugesen, der i år skal være de danske bud på kandidater til Nordisk Råds Litteraturpris. Kirsten Hammann indstilles for sin seneste roman Bannister, mens Peter Laugesen indstilles for digtsamlingen Pjaltetider, der ligesom Bannister er udkommet i år.
Fra Finland indstilles lyrikeren Tua Forsström med Efter at ha tilbringat en natt bland hästar, og prosaisten er Markus Nummi med romanen Det förlorade Paris eller Kadonnut Pariisi, som de siger på finsk.
Thorvaldur Vi förli ("Thorvald den vildfarne") hedder islændingen Árni Bergmanns roman, mens Islands lyriske kandidatur beklædes af Matthias Johannessen med Vötn thin og vængur ("Dine søer og din vinge").
Fra Norge er indstillet Hans Herbjørnsrud med novellesamlingen Blinddøra samt Bjørn Aamodt med digtsamlingen Anchorage.
Fra Sverige er kandidaterne Kjell Johansson med romanen Huset vid Flon og Lennart Sjögren med digtsamlingen Fågeljägarna. Færøerne indstiller kun lyrikeren Carl Jóhan Jensen med Timar og rek ("Vraggods af tid") og heller ikke Grønland og Sameland indstiller nogen prosaist men derimod hver én lyriker, Aqqaluk Lynge med Isuma ("Synspunkt") og Risten Sokki med Bonán bonán soga suo-naid. Digtsamlingen er udkommet på norsk Gylden-dal under titlen "Jeg tvinner slektas sener", på dansk "Jeg tvinder slægtens sener".
Prismodtageren udpeges på Bedømmelseskomiteens møde den 27. januar 1998 i Stockholm. Selve prisen, der er på 350.000 danske kroner overrækkes i forbindelse med Nordisk Råds Miljøkonference i Göteborg den 26. februar 1998.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her