Læsetid: 2 min.

'Nu ser det sort ud'

8. december 1997

Lørdagens nedtur mod Makedonien blev ikke vendt med uafgjort i den afgørende puljekamp mod Rusland

Nu ser det sort ud for det danske kvindelandshold i håndbold. Med uafgjort 22-22 mod Rusland i aftes blev holdet nu kun nummer tre i sin pulje, og skal nu spille ottendedelsfinale tirsdag mod Ungarn i Rotenburg.
Det var i hvert fald landstræner Ulrik Wilbeks ord, da det uafgjorte resultat var en kendsgerning.
Selv om det danske hold gerne ville og forsøgte med fight og individuelle præstationer, så vi intet til blændende spil i angrebet. Til gengæld stod forsvarskollektivet godt - særligt i 2. halvleg - dog med et par svipsere i gyserafslutningen.
Russerne spillede mere konstant end danskerne - særligt farlige var højrefløjen Natalia Malakhova og stregspilleren Natasha Deriougina, der til dagligt spiller i Viborg.
Tonje tilbage
Med Tonje Kjærgaard tilbage på stregen fik det danske angreb dog også tilført en ekstra dimension af overaskelsesmuligheder. Særligt i første halvleg sled Kjærgaard fremragende, ligesom Gitte Madsen med en række raids på tværs hjalp til at lukke det russiske forsvar op. Højrehåndede Madsen, der startede på højrefløj i stedet for Helle Simonsen og - skadede - Janne Kolling. Højresiden i angrebet kom imidlertid aldrig rigtigt til at fungere, mens Anja Andersen og Anette Hoffmann var blandt drivkræfterne på midten og i venstresiden.
Presset på de danske skuldre var ellers lettet en anelse efter at Makedonien kun havde opnået uafgjort 24-24 mod Tjekkiet tidligere på dagen. Det betød, at Danmark ikke længere behøvede at vinde over Rusland med tre mål. Kravet var blot en sejr for at blive puljevinder og dermed en lettere ottendedelsfinale mod Elfenbenskysten. Omvendt vidste spillerne også, at uafgjort eller et nederlag betød, at Danmark kun ville blive nummer tre i puljen.
De to hold fulgtes ad i første halvleg til pausestillingen 12-12. I starten af 2. halvleg så det ud til, at danskerne ville løbe fra russerne med tre mål i træk til en danske 15-12 føring. Men russerne sled sig tilbage, og da Anja Andersen ikke havde samme tur i den i 2. halvleg, tabte holdet pusten til sidst på en dag, hvor det ikke fungerede.

Makedonien-Danmark25-23
Rusland-Kina27-19
Tjekkiet-Slovenien31-28
Danmark-Rusland22-22
Kina-Slovenien34-35
Makedonien-Tjekkiet24-24
Rusland 5 128-111 9
Makedonien 5 124-115 7
Danmark5 161-114 7
Tjekkiet5 136-145 5
Slovenien5 136-158 2
Kina5 118-160 0

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her