Læsetid: 4 min.

Testeteron-rus

4. december 1997

Til undtagelses-tilstand med bandet 'Rockbitch'

ROCK
'Udsolgt' stod der skrevet henover plakaten med bandet Rockbitch. Plakaten viste seks kvinder i en kælderskakt, næsten ikke iklædt andet end et par kæder. Nu har 'pigerock bands' altid været omgærdet af en vis mystik og interesse, specielt fra et mandligt publikum. Det er desværre sjældent p.g.a musikken, og man kan i det hele taget stille spørgsmålstegn ved benævnelsen 'pigebands'.
Der tales jo aldrig om 'mandebands', fordi et band udelukkende består af mænd.
I tilfældet Rockbitch var det åbenlyst, for de horder af unge mænd, der var mødt op til weekendens koncert i Stengade 30, at musikken kom i anden række.
Det var snarere forventningerne til et forestående sceneshow, der havde solgt samtlige koncertbilletter.
Som arrangøren, Anderz, fra Gearbox Agency tørt konstaterede, efter at have taget et kig ud over et særdeles opstemt mandligt publikum: "Det er første gang, jeg laver et arrangement, der er udsolgt. Bandet her kan faktisk også spille. Bassisten er f.eks. blevet kåret som den bedste kvindelige bassist af magasinet Bass Player".
Det var publikum da ligeglad med! De var kommet for at deltage i en sand testete-
ronrus. Dette var der allerede taget højde for fra arrangørernes side. Scenen var afskærmet med meterhøjt gitter, og op til flere bodygards stod som store schæeferhunde, parate til at gribe ind over for publikum og for at vogte begivenhedernes gang under hele koncerten.

Lovpriser seksualiteten
Bandet Rockbitch, oprindeligt fra England, men bosiddende i et kollektiv i Frankrig, spiller heavy rock og optræder samtidig med et sceneshow af dén slags, der kan få ethvert stripteaseshow på en natklub til at fremstå som folkedans.
Rockbitch laver sexual akrobatik som kendt fra videokassetterne, der står placeret i specialafdelingen i enhver pornobutik. Intet er dækket til på scenen. Bandets piger står nøgne i konkret forstand. Samtlige kropslige vædsker, på nær den brune, flyder rundt på scenen. Skulle man ikke opfatte budskabet ved at se op på scenen, så hjælper teksterne til på forståelsen. Her er der heller ikke meget, der er overladt til fantasien.
I korthed går Rockbitch' show ud på at lovprise den hæmningsfrie seksualitet. Man kan spørge sig selv, om det ikke først og fremmest er bandets egen seksualitet i form af en overdreven ekshibitionisme, der lovprises i dette show. Men ved nærmere eftertanke er det tydeligt, at bandet gør oprør imod en undertrykkelse af den kvindelige seksualitet, som gruppens medlemmer oplever det i England.
"Vi chokerer publikum ved at vise dem virkeligheden. For vi gør jo det hele, også med hinanden. Det bliver bare aldrig vist frem, som det rent faktisk er," som én af bandmedlemmerne udtrykte det efter koncerten.

Sex er Gud
Efter de manifestagtige udbrud fra scenekanten at dømme, så var bandet også ude i et seksualpolitisk ærinde.
"Sex er gud! Hvis vi i stedet for at slå hinanden ned, gik i seng med hinanden, så ville verden være et meget bedre sted at være," som én af bandets nøgne sangerinder skreg ud til publikum. Hvorefter hun brød ud i et tungekys med én af guitaristerne. Det kunne selv de enkelte repræsentanter fra hippie-generationen, der var at finde iblandt publikummet, være med på.
På scenen blev der svinget med alt, hvad der kunne svinges med og fingrene nøjedes ikke bare med at spille på bas- og guitarstrenge, men røg i alle tilgængelige huller, munde og tungerne fæstnedes ikke bare ved mikrofonerne, men blev flettet på kryds og tværs.
Aftenens budskab var efterhånden nået ud til publikum, der, ikke uden humor, var begyndt at udstøde gryntelyde og at gnubbe sig op og ned ad hinanden. Lokalet var gloende hedt. Folk asede og masede som vanvittige for at få det hele med. Dém, der ikke var så heldige at have en plads på de forreste rækker, greb nu i panik ud efter rørene i loftet. Her hang de så i armene som halvvoksne chimpanser i brunst med benene placeret på skuldrene af ét par fuldesyge venner. På side-linien var folk også desperat begyndt at klatre op på alt, der stod fast og var til at finde fodfæste på. Inden længe bukkede lokalets interiør ganske enkelt under for testeteron-presset; røret i loftet blev revet ned. I højre side ved væggen blev en forhøjning smadret.
Det gik ikke mindre stille for sig i midten af publikumsmængden. Her blev de få piger, der var mødt op, overbegramsede. En enkelt fyr endte med at blive voldelig.
"Jeg blev beskyldt for at have gnubbet mig op ad en pige, der stod foran mig, men jeg havde ikke gjort noget. Det ville hun ikke tro på. Så jeg var nær endt i et slagsmål," som han sagde, helt brødebetynget.
En anden pige havde revet stolen væk under benene på en fyr, der blev ved med at genere hende, så han fik sig en velfortjent tur hen over gulvet. Det var som at befinde sig midt i en slags undtagelsestilstand, og altsammen fordi, der stod nogle kvinder på scenen, der viste sig frem uden tildækning.
Hvad angår musikken, så var der ikke så meget at sige om den. Den generede ikke nogens ører, den flyttede sig heller ikke rigtigt nogen steder hen, men var der mest af alt som en slags legitimation for begivenhedernes gang.

*Rockbitch i Stengade 30 i weekenden 29.-30. nov.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her