Læsetid: 1 min.

Hvad har Clintons 'affære' egentlig sagt...

24. januar 1998

Læs alle de afslørende ord

Den mægtige amerikanske præsidents maskineri er lammet. Iraks hersker godter sig. Løsningen af territoriekampen mellem Israels jøder og palæstinensere er aflyst. De store tv-selskaber har vendt paven ryggen.
Altsammen på grund spin, den hvirvlende tummel der opstår i medierne, når deres folk lugter skandale.
Aldrig har Bill Clintons spin-doktorer arbejdet så panisk for at redde chefen som i denne uge, lige siden ugemagasinet Newsweek på internettet kunne afsløre at bladet "i mere end et år havde været klar over, at der var beskyldninger om, at præsidenten havde et seksuelt forhold til (den tidligere studentermedhjælp Monica) Lewinsky. I lørdags hørte bladets medarbejder Isikoff og Newsweeks redaktører en 90 minutter lang båndoptagelse af en samtale mellem Lewinsky og en kvinde ved navn Linda Tripp.
"Båndet synes at bekræfte, at Lewinsky havde fortalt mindst en ven gentagne gange, at hun havde en affære med præsidenten..."
Newsweek gengav de udsnit af båndet, bladet anså for mest skadende for Clinton. Og det er indtil videre det eneste konkrete, offentligheden kender til kernen i det spind, hvori præsidenten nu er viklet.
Lewinsky omtaler ikke præsidenten ved navn på båndet, men Newsweek anfører, at det er tydeligt fra sammenhængen, at hun refererer til ham. Ifølge Newsweek siger Lewinsky til Tripp:
Vedr. Paula Jones' anklager om sexchikane:
(Clinton er) "benægtende. Han vil aldrig gi' sig".
Vedr. hendes påståede seksuelle forhold til Clinton:
"Hør nu her: Jeg vil nægte det, så han ikke blir knaldet, men personligt bliver jeg knaldet".
Vedr. hendes egen omtale af deres forhold:
"Måske skulle vi bare sige det til krybet. Måske skulle vi bare sige, tal aldrig til mig igen, hvis jeg røvrendte dig (ved at fortælle om affæren, Inf.). Nu ved du det, gør med det hvad du vil".
Newsweek konkluderer, at "intet på båndet bekræfter eller benægter Tripps påstand om, at Clinton eller (hans rådgiver, Inf.) Vernon Jordan havde rådet Lewinsky til at lyve."

*Newsweeks historie kan ses på http://www.newsweek.com/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her