Læsetid: 1 min.

Flygtninge hjælp overlever

23. januar 1998

Kritikeren Henrik Svane roser Dansk Flygtningehjælp fra Folketingets talerstol

Dansk Flygtningehjælp får penge til at klare sig igennem overgangsfasen frem mod den entreprisemodel, hvor organisationen ikke længere skal have det overordnede ansvar for integrationen af flygtninge, men i stedet optræde som entreprenør for kommunerne.
Det lovede indenrigsminister Thorkild Simonsen (S) sammen med regeringspartiernes ordførere, da Folketinget torsdag førstebehandlede en række udlændingepolitiske forslag - herunder regeringens forslag til integrationslov.
Thorkild Simonsen understregede, at regeringen ikke er utilfreds med Dansk Flygtningehjælps hidtidige indsats og tilføjede:
"I øvrigt vil regeringen økonomisk sikre Dansk Flygtningehjælps fortsatte virke på integrationsområdet i overgangsfasen."
Henrik Svane (R), der før jul i Information kritiserede Dansk Flygtningehjælp for overadministration, lagde i sin ordførertale vægt på at sikre organisationens fortsatte eksistens:
"Ikke kun af hensyn til at bevare den ekspertise, som vi har i Dansk Flygtningehjælp på forskellige områder, men også for fortsat at kunne udbygge den," sagde Henrik Svane, der understregede, at "rådgivningsfunktionen, dokumentation, tolkeservice og det psykosociale arbejde" i Dansk Flygtningehjælp ikke bliver "tabt på gulvet".

Godt tilfreds
Generalsekretær Arne Piel Christensen, Dansk Flygtningehjælp, er godt tilfreds med markeringerne fra regeringen.
"Det er jo ikke sikkert, at kommunerne 1. juli, når integrationsloven træder i kraft, kan sige, i hvilket omfang de vil bruge Dansk Flygtningehjælp. Der må skabes et grundlag for, at vi kan være til stede og gå i dialog med kommunerne," siger Arne Piel Christensen.
Dansk Flygtningehjælps formand, Uffe Stormgaard, kaldte før jul i Information det beløb på kun 14 millioner kroner, der i bemærkningerne til integrationslovforslaget er afsat årligt til Dansk Flygtningehjælps generalsekretariat og centrale integrationsarbejde for "mord for åbent tæppe".
Efter nogle heftige reaktioner fra Flygtningehjælpen indkaldte indenrigsministeren kort før jul Uffe Stormgaard og Arne Piel Christensen til et hastemøde.
På mødet bad ministeren Flygtningehjælpen om en nærmere beskrivelse af situationen. Dansk Flygtningehjælp har leveret et udspil med nogle konkrete bud på, hvor mange penge organisationen har brug for i overgangsfasen. Arne Piel Christensen definerer overgangsfasen som "halvandet år eller sådan noget".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her