Læsetid: 1 min.

FOLK

10. januar 1998

Hans Hækkerup
*Forsvarsminister Hækkerup er blandt de prominente indledere ved et sikkerhedspolitisk konference for DSU på Kastellet i København lørdag. Det er påfaldende, så livlig interessen er blevet for sikkerheds- og militærpolitik, efter at den reelle trussel mod fædrelandet er forsvundet.

Christiane Amanpour
*Læsere, som regelmæssigt ser CNN, vil kende korrespondenten Christiane Amanpour. Hun har forlovet sig med udenrigsministeriets talsmand, James Rubin. Så er hun tæt på kilderne. Brylluppet skal stå til sommer.

Sonny Bono
*Nekrologer over politikeren og eks-sangeren Sonny Bono erindrer om, at han også var sangskriver. Rubrikbestyreren kunne godt huske, at han var manden bag I Got You, Babe og The Beat Goes On. Men desuden skrev han faktisk en af de mest holdbare 'easy listening'-klassikere, Needles and Pins, som i 1964 blev et stort hit for The Searchers.

Lionel Hampton
*Vibrafonisten, trommeslageren og pianisten Lionel Hampton er en af de få overlevende blandt jazzens store. Han nærmer sig de 90 år, men er ikke desto mindre på Europa-turné med sit orkester. Mandag aften får han en østrigsk orden efter koncerten i Wien.

Hans Kirk
*Søndag er 100-årsdagen for juristen, kommunisten og forfatteren Hans Rudolf Kirks fødsel. Som forfatter huskes han bedst for Fiskerne, men han trådte også mere ydmyge stier som leverandør af ugebladsnoveller for at få enderne til at nå sammen.

Redigeret af Flemming Kyed

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her