Læsetid: 1 min.

FOLK

6. januar 1998

Halldór Laxness
*Det er i dag 75 år siden, den store islandske forfatter lod sig katolsk døbe i et benediktinerkloster i Luxembourg. Han tillagde sig ved den lejlighed det irske helgennavn Kiljan som mellemnavn.

Notorious B.I.G.
*Rapperen Notorious B.I.G., som blev dræbt i Los Angeles i marts, 24 år gammel, er ifølge Vibe Magazine ophavsmand til Årets album - passende betitlet Life After Death.

Bernard Clavel
*Den franske forfatter Bernard Clavel har sagt nej tak til at blive optaget i Æreslegionen. Han vil hellere være i selskab med Hector Berlioz, George Sand, Guy de Maupassant og andre, der har takket nej før ham, siger han i en erklæring.

Kammerjunkere
*Blandt de fine folk, som denne tirsdag skal til nytårskur hos Hendes Majestæt Dronningen, er kammerjunkerne. Er det ikke noget, man bruger i koldskål?

Katalanere
*Den Internationale Federation af Fodboldhistorikere og -statistikere har stemt F C Barcelona ind som verdens bedste fodboldklub i 1997 foran Borussia Dortmund.

Ole Brandt Pedersen
*På minislottet Liselund taler domprovst Ole Brandt Pedersen i aften over emnet Frem mod en ny salmebog. Det sker som led i et kirkeligt vintermøde.

P. Nyrup Rasmussen
*Ofte bliver vore valgte ledere kritiseret for at rejse for meget. Ingen vil dog mistænke Landsfaderen for, at dagens rejse til Færøerne er en maskeret fornøjelsestur.

Redigeret af Flemming Kyed

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her