Læsetid: 1 min.

FOLK

5. januar 1998

Juan Carlos
*Den spanske konge runder de 60 år i dag. Ham har det spanske demokrati haft grund til at være godt tilfreds med. Generalissimo Francisco Franco ville derimod næppe have bifaldet hans regeringsførelse.

Moses Hansen
*Prædikanten Moses Hansen indleder i dag sammen med sin organisation Vægterne et korstog gennem Danmark. Det skal vare i 40 dage, og man kan holde sig orienteret på korstogets felttelefon 97 12 30 00.

Merete Larsen
*Formanden for Den Almindelige Danske Jordemoderforening, Merete Hansen, fylder 50 år i dag og fejres med en reception på adressen Nørre Voldgade 90 i København.

Sportsfolk
*Efter en rejse fra antikkens Grækenland kommer den olympiske flamme i dag til Japan, hvor den skal brænde over De Olympiske Vinterlege i Nagano i februar.

Arthur C. Clarke
*Den engelske science fiction-forfatter Arthur C. Clarke er blevet gjort til ridder af dronning Elizabeth. Han bor i Sri Lanka og siger derfra, at han på grund af senskader efter polio næppe er i stand til at modtage hæderen personligt.

Rygere
*Fra midnat nytårsnat blev rygning forbudt i Californiens barer. Både rygeren og barens indehaver står til bøder, hvis forbuddet overtrædes. De første rapporter tyder på, at de fleste bargæster ignorerer den nye lov.

Mireille Mathieu
*Dagene omkring nytår er i mange lande tiden for uddeling af ordner og æresbevisninger. Blandt de nye franske riddere af Æreslegionen er sanglærken Mireille Mathieu.

Redigeret af Flemming Kyed

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her