Læsetid: 1 min.

FOLK

26. januar 1998

Kirsten Hastrup
*Den første forskningsleder ved Det Danske Center for Menneskerettigheder tiltræder 1. februar. Hun er professor og kommer fra en stilling som institutleder på antropologi-studiet ved Københavns Universitet.

Paul Newman
*Skuespilleren har skænket en halv mio. dollars til naturbevarende formål i Connecticut. Pengene har han ikke tjent ved billardbordet, men på at sælge salatdressing fra egen virksomhed.

Tomagotchis
*De elektroniske babyer er velkomne i Finnairs fly, hvor man til gengæld ikke er glade for mobiltelefoner, der forstyrrer navigationen. En krank skæbne, hvis flyet blev slået ud af kurs p.gr.a. en højtflyvende samtale.

Morten Korch
*Manuskripterne og kulisserne er klar til de første
13 afsnit af Zentropas nye Korch-serie. Præsenteres i dag ved pressemøde i Avedøre.

Ivan Rod
*Press-redaktøren kæmper videre for sit blad. Har netop forlænget subskriptionskampagnen med en måned. Bladet fik Cavlingprisen i 1987, men er nu i betalingsstandsning.

Eartha Kitt
*Sangerinden fylder 70 i dag. Det samme gør filminstruktøren Roger Vadim, der engang var gift med Birgitte Bardot.

Lorin Maazel
*Først tabte oboen tråden, dernæst spillede trækbasunen hørbart forkert. 2.000 tilhørere buede, hvorefter dirigent Maazel afbrød koncerten med Wienerphilharmonikerne i Madrid. Orkestermedlemmerne er mistænkt for hævnakt mod dirigenten, der længe har været upopulær hos dem.

Robert de Niro
*Dukkede forleden uventet op i en butik i San Sebastian for at købe babytøj. Det skete under en filmfestival, og besøget vil til evig tid stå prentet i butiksfolkenes hukommelse.

Badefolk
*Badeanstalten København offentliggør i dag sit årsregnskab. Endnu ved vi ikke, om de er helt ude at svømme.

Ebbe Lundgaard
*Kulturministeren taler i dag for fem pensionistforeninger i Spøttrup Kommune over emne, Dagens Danmark. Trods målgruppens beskaffenhed ikke gårsdagens.

Redigeret af Kristen Bjørnkjær

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu