Læsetid: 1 min.

FOLK

19. januar 1998

Hans Bendix
*Dagen er 100-årsdag for bladtegneren og livskunstneren Hans Bendix' fødsel. I den anledning uddeler Danske Bladtegnere i eftermiddag Hans Bendix-prisen. Bendix døde i 1984. Det var i øvrigt ham, der sagde, at han aldrig talte om sine fysiske skavanker, fordi det kedede ham sådan at høre om andres.

Søren Frederiksen
*Ringkjøbing-Ulfborg Egnens Landboforening lægger lokaler til, når Prins Joachims godsforvalter, Søren Frederiksen, i eftermiddag taler om Moderne planteavl på Schackenborg.

Statistikere
*Så er talknuserne på Danmarks Statistik parate med endnu en godbid: Oversigt over Forurening fra bebyggelse uden for kloakerede områder 1997.

Auguste Comte
*Denne dag for 200 år siden fødtes Auguste Comte, som kastede sig over filosofien og samtidig betragtes som sociologiens fader. Det var i alt fald ham, der opfandt termen 'sociologi'.

Markus Wolf
*Gamle spioner dør aldrig - i dag kan det forhenværende DDR's legendariske efterretningschef Markus Misja Wolf fejre sin 75 års fødselsdag. Den kan han fejre uden for murene som en fri mand, netop løsladt.

Kitchsamlere
*Hvis man leder efter noget usædvanligt til dagligstuen, holder Sothebys auktioner i London i dag auktion over en enestående samling af revolutionært porcelæn fra det daværende Sovjetunionen.

Bente Frost
*Som et lille plaster på såret for tabet af borgmesterposten får Københavns fhv. trafikborgmester Bente Frost denne mandag en vejpris af Vejdirektoratet.

Redigeret af Flemming Kyed

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her