Læsetid: 3 min.

Jelved vil ændre efterløn

9. januar 1998

Mange danskere føler sig presset ud af arbejdsmarkedet. Det vil den radikale minister nu
gøre noget ved

Fire ud af ti danskere, der er stoppet med at arbejde før folkepensionsalderen, føler sig presset ud af arbejdsmarkedet. En betydelig gruppe mennesker har således forladt jobbet tidligere, end de i virkeligheden selv ønskede det.
Det viser en opsigtsvækkende rapport fra Udviklingscentret for Folkeoplysning og Voksenundervisning, som udkommer i dag.
Samtidig med, at en betydelig del af de ældre ønsker at blive på arbejdsmarkedet, fortsætter alderen for tilbagetrækning med at falde. Gennemsnitsalderen for afskeden er nu helt nede på 59,5 år, viser rapporten.
Den radikale leder, økonomiminister Marianne Jelved erkender over for Information, at regeringen har et problem og lover samtidig at ændre systemet, så det bliver lettere for ældre medarbejdere at trække sig ud i et tempo, der passer dem.

Ændringer på vej
Rapporten er umiddelbart et slag i ansigtet på statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der for kort tid siden sagde til Information, at han ikke mener, der findes udstødelse fra arbejdsmarkedet:
"Der er ingen, der bliver udstødt fra arbejdsmarkedet, jeg kender dem ikke," sagde statsministeren i december.
Men økonomiminister Marianne Jelved siger nu, at regeringen må se i øjnene, at der er et problem med udstødelse. Hun mener samtidig, at den tidlige tilbagetrækning også er et økonomisk problem.
"Når vi ser på målsætningen for år 2005 med tilbagebetaling af statsgælden og forøgelse af erhvervsfrekvensen, er der et problem. Målene kan kun nås, hvis folk gennemsnitligt bliver længere på arbejdsmarkedet, og hvis de unge kommer hurtigere ud," siger Jelved.
Marianne Jelved mener ikke, der findes nogle "smarte løsninger" på problemet, men har en hovedoverskrift, der hedder 'fleksibilitet på arbejdsmarkedet.'
"Der er nogle barrierer i overenskomsterne, som skal væk. Betingelserne for at gå på deltid er i en lang række brancher afhængig af tillidsmændenes holdning, og derfor er en del af løsningen en holdningsbearbejdelse."
"Den anden del af løsningen er en ændring af systemerne. Der skal være en bedre sammenhæng mellem efterlønsordningen og delefterlønsordningen. Delefterlønnen skal blive et regulært alternativ til efterlønnen uden, at vi forbedrer den samlede ordning, så vi blot får endnu flere, der vil bruge den," siger Marianne Jelved.
Den radikale leder kan endnu ikke give et bud på, hvordan ordningerne skal skrues sammen.
Marianne Jelved har længe haft det mål, at gennemsnittet for tilbagetrækningsalderen kommer op på 63 år. På trods af at det går den modsatte vej, tror hun stadig, at det er realistisk. Hun slår dog fast, at "regeringen har travlt, hvis målene skal nås."

Presset ud
Årsagen til at stadig flere forlader arbejdsmarkedet tidligere end ønsket skyldes, at der er for dårlige muligheder for at få et deltidsarbejde, manglende mulighed for efteruddannelse, nedslidning samt længere tids ledighed.
De ældre er mange steder blevet enten presset eller opfordret til at forlade arbejdsmarkedet for at give plads til yngre ledige - hvilket faktisk var en af tankerne bag indførelsen af efterløn.
Ud af de 41 procent af de ældre, som gerne ville være blevet længere på arbejdsmarkedet, er det hele 19 pct., der føler sig decideret udstødt.
Rapportens forfatter, Klaus Jørgensen, der er forskningsmedarbejder, er selv overrasket over, at fire ud af ti gerne ville være blevet på arbejdsmarkedet.
"Det er mange ældre, der bliver udstødt. Der har længe været meget stor ledighed blandt de ældre, men nu er ledigheden faldet - derfor er det overraskende, at der alligevel er så mange, der svarer at de har svært ved at følge med og føler, at de må stoppe," siger Klaus Jørgensen til Information.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her