Læsetid: 1 min.

Karpov genvandt VM

10. januar 1998

Besejrede Anand 2-0 i farceagtig omkamp

Det lykkedes ikke den indiske udfordrer Viswanathan Anand at fravriste Anatolij Karpov titlen som verdensmester for den internationale skakorganisation FIDE.
I IOC-museet i Lausanne tabte den ellers sikkert spillende Anand omkampen over to hurtigpartier 0-2, og måden det skete på bekræfter ledende eksperters vurdering af det dybt suspekte i denne nyudgave af VM.
Anand havde som sort i det første parti en vundet stilling og dertil femten minutter tilbage til resten af partiet mod Karpovs to, men spillede rådvildt og satte ikke blot fordelen over styr. Han tillod Karpov at føre den hvide h-bonde i dronning, og efter 62 træk måtte inderen kapitulere og var dermed tvunget til at vinde det andet omkampparti. Også dette spillede Anand langt under dagligt vande, forcerede - og tabte efter 32 træk.
Det internationale skaklivs krise er langtfra løst efter dette mammutstævne, hvor 97 stormestre i næsten en måned bankede løs på hinanden for at finde den mand, der skulle i ringen mod Karpov - stakkels Anand, der altså var for groggry til at slå den gamle mester knockout.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu