Læsetid: 2 min.

Myterne florerer på Nettet

22. januar 1998

Titanic-webkæder og nye myter myldrer frem på internettet efter filmpremiere

Titanicomani ytrer sig ved hypnotisk besættelse af store skibe, især dem der er gået ned for fulde gardiner. Hjemmeside efter hjemmeside med højstemte søforklaringer om titanicomaniens ubeskrivelige rus, dukker i kølvandet på gigantfilmen Titanic op på den såkaldte webring Titanic, titanicomanernes virtuelle redningsbælte på WWW
(http://members.aol.com/jonsosmgy/wring.html).
Men man behøver ikke være besat for at svæve med på titanic-bølgen på internettet. I nyhedsgruppen alt.history.ocean-liners.titanic flyder vragresterne af de tanker, spørgsmål og i enkelte tilfælde hallucinationer, der er opstået hos biografgængere over hele verden, efter lanceringen af verdenshistoriens dyreste film.
Nyhedsgruppen støber kugler til nye myter om Titanic:
Debbie Stressner: "Jeg har hørt, at der var en sort sværvægtsbokser der ikke fik lov til at sejle med Titanic, fordi han var sort. Han skulle hedde Jack Johnson og rygterne siger, at han blev udstødt af samfundet fordi han havde et forhold til en hvid kvinde. Stemmer det? Jack Johnson bliver nævnt i en sang, som jeg har hørt Ledbelly synge, men jeg kan ikke finde den på nogen af hans albums."
Andy Hall: "Sangen findes på Leadbelly's Last Sessions. Vidste du for resten, at det i dag (onsdag) er Ledbellys fødselsdag?"
Carl Christenson: "Det er bevist, at passageren Joseph LaRoche var sort og rejste på anden klasse i selskab med sin kone, der (ifølge et brev her i nyhedsgruppen) var hvid. Hvis de ameriklanske ejere af selskabet White Start Line var onde, hvide racister, havde de næppe tilladt en sort at rejse med skibet sammen med sin hvide kone. Mrs. LaRoche og hendes to børn fik plads i en redningsbåd, mens mr. LaRoche led samme raceuafhængige skæbne som alle andre mænd på anden klasse."
Jennifer Sparrow: "Det er en sand historie. Jeg leder for øjeblikket efter mere information."
Reg Pitts: "Det siges, at Jack Johnson var i Paris i perioden og ville rejse tilbage til USA med Titanic. Han agtede at købe billet til første klasse, men måtte ikke fordi hans hvide kone, Etta Duryea, skulle med. Der blev skrevet om det i aviserne og derudfra lavede Ledbelly sangen."
Eric Drum: "Til salg: Annullerede aktier fra det firma, der ejede Titanic. Ægte med vignet af ocean liner. $12.00 stykket, rabat ved storkøb."
Jeremy: "Fandtes der virkelig en diamant (nævnt i filmen) der hed 'Heart of the ocean'?
B. M. Weezer: "Filmens historie om diamanten 'Heart of the ocean' er fiktion. Men der findes en diamant, der hedder the Hope Diamond."
Lesley: "Hope-diamanten gik ned med skibet. Jeg har oversat historien om diamanten for min fransk-klasse. Diamanten havde tilhørt Louis XIV, ham der blev halshugget. Lige siden gik den i arv og skabte en kæde af ulykker, der kulminerede med forliset i 1912."
Tom Pappas: "Hope diamanten har været udstillet i the Smithsonian, siden Harry Winston donerede den i 1958."
Melanie: "Hvad taler du om? Hope diamanten befinder sig på the Museum of Natural History in Washington DC, på anden sal. Diamanten har aldrig været til stede under en skibskatastrofe.
Chris: "Hvad skete der med de 1500 lig, der flød omkring i Atlanterhavet efter Titanics forlis?"
Svaret blæser på internettet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her