Læsetid: 2 min.

Næsesnedkere på overarbejde

23. januar 1998

SF og Enhedslisten arbejder på næser til både Nyrup, Den Danske, en håndfuld embedsmænd
og til Schlüter

"Hvis ikke regeringen vil stemme for den dagsorden, som vi og SF foreslår, så må vi jo gå et andet sted hen. For Færøsagen kan ikke slutte uden kritik af regeringen", siger Enhedslistens Frank Aaen.
Og retter dermed en rygende revolver mod regeringens mave. Kan der ikke skaffes flertal for de to partiers næse til regeringen under Folketingets forespørgselsdebat om Færøsagen på tirsdag, er de rede til at gå sammen med Venstre og konservative om en endnu hårdere kritik.
"Regeringen bliver nødt til at acceptere det udspil, Enhedslisten og vi kommer med. Det byder den parlamentariske situation", siger Holger K. Nielsen.
I denne uge sætter Holger K. Nielsen og Frank Aaen sig sammen, for at konstruere den helt rigtige, røde næse til regeringen. Ifølge Frank Aaen er det ikke i første omgang størrelsen, det kommer an på.
"I de diskussioner vi har haft med SF til nu, har vi ikke gjort meget ud af gradbøjningerne af størrelsen og længden af næsen. Det bliver helt sikkert ikke superlativer, men indholdet vi skal diskutere med regeringen, når vi er færdige med dagsordensforslaget på et tidspunkt", siger han.
Ifølge de to næsesnedkere kommer næsen først og fremmest til at indeholde kritik af den siddende og den forrige regering.
De to partier er enige om at kritisere regeringen for hele håndteringen af Færøsagen. Herunder særligt den manglende orientering af færingene undervejs i forløbet.
Dernæst er de to næse-partier enige om, at der skal foretages en eller anden form for undersøgelse af embedsmændenes ansvar. Herunder dem, der sad i Finanstilsynet og Finansieringsfonden af 1992.
Og endelig vil den færdige tekst mere end antyde, at Den Danske bank må til lommerne og hente et ordentligt kompensationsbeløb til Færøerne.
Også forhenværende statsminister Poul Schlüter kan forvente en næse, selvom han i forgårs afviste ethvert ansvar.
De to venstrefløjspartier er enige om, at de beslutninger der blev truffet i relation til Færøkrisen under Schlüter, lagde spor ud for Poul Nyrup Rasmussens senere håndtering af samme sag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her