Læsetid: 2 min.

Steen Danø er død

2. januar 1998

Informations mangeårige bestyrelsesformand blev 64 år

Nekrolog
Direktør Steen Bechgaard Danø er død, 64 år.
Steen Bechgaard Danø var den barske, slagfærdige og kontroversielle erhvervsmand.
I 70'erne og 80'erne blev han nærmest et begreb i offentligheden. Hans rammende replik og usædvanlige synspunkter gjorde ham til et yndet interview-offer i medierne. Og Danø brugte selvsikkert de platforme han fik.
Steen Bechgaard Danø var uddannet statsautoriset revisor. Sammen med broderen Kjeld Danø opbyggede han i 1960'erne Minerva Kunstproduktion. Firmaet solgte plakater til de danske hjem - og Danø-brødrene gjorde store forretninger.
Men Steen Bechgaard Danø fik også tid til at arbejde for andre. Han gjorde lynkarriere og startede som 29-årig som leder af Moresco Konfektion.
Det var i 1962. Syv år senere blev han hentet til den hæderkronede Odense-virksomhed Thrige-Titan som administrerende direktør.
Det var som Thrige-chef Steen Bechgaard Danø for alvor blev en offentlig person. Som erhvervsmand var han omstridt for sine metoder og blev skiftevis beskrevet som genial virksomhedsdoktor eller som kortsynet og brutal "slagter". Sit engagement i samfundsforhold udfoldede han samtidig effektfuldt - ikke mindst i den ophedede EF-debat i starten af 1970'erne. Steen Bechgaard Danø var ganske enkelt nej-sigernes sikreste kort i erhvervslivets top.
Også den generelle politiske debat deltog han i - ofte med effekt. Det var Danø, der gav Poul Schlüter tilnavnet "parfumesælgeren". Senere sad han en årrække i Det Radikale Venstres hovedbestyrelse.
I 1985 forlod Steen Bechgaard Danø Thrige efter 16 bevægede år. Han brugte mere tid som proprietær på Juliegård i Skårup på Fyn. Og beklædte enkelte bestyrelsesposter i andre selskaber.
Et af den var Dagbladet Information, hvor han var bestyrelsesformand fra 1989 til 1992.
Det var en turbulent periode præget af en tiltrængt kapitaltilførsel og en efterfølgende relancering af avisen.
Økonomisk hang relanceringen ikke sammen, og Danø endte derfor med at støtte, at Information skulle være ugeblad. Det fik han som bekendt ikke opbakning til - og han endte derfor med at trække sig.
Som altid efterlod han sig et stærkt indtryk og en dis-kussion om sit virke.
mol

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her