Læsetid: 5 min.

Tre skønne kvinder i januar

6. januar 1998

En fabel fra Sjælland 1998 år senere

Herhjemme
Et vældigt lys viste sig på himlen over Sjælland.
CRASH!
De tre Skønne Kvinder bandede og svovlede, mens de kæmpede sig ud af vraget af det uidentificerede nedstyrtede objekt.
Efter dem kom de tre ærværdige kameler. Da De tre Skønne Kvinder havde befølt hinanden og kamelerne og fundet alt nogenlunde på plads og i orden, begav den lille karavane sig undervejs.
Det var i yderste øjeblik, aldrig så snart var den sidste pukkel sunket under horisonten, før Helvede brød løs.
Engen med det vintervisne græs og de forvredne metaldele blev nået nogenlunde samtidig af en fotograf fra Closer, et filmhold fra den regionale private tv-station og en free lance-journalist med speciale i større uheld med personskade.
Hun kørte dog for hurtigt igen og var derfor lige ved at kollidere med et udrykningskøretøj, hvilket - såfremt det var sket - ville have givet hende noget fagligt udbytte af turen.
Brandbilen - for sådan en var det - viste sig at have været med i en live radiotransmission nogle kilometer borte, hvor Trafikradioen havde gang i et fingeret harmonikasammenstød med efterfølgende eksplosionsbrand.
Lars E. væltede ud i hælene på sin mikrofon og gav sig straks til at kritisere de dårlige adgangsveje til ulykkesstedet.
Faktisk var han på et kritisk sted nødt til at hoppe over en grøft, hvilket gav nogle fine billeder til det lokale tv-crew.

Frømand i fokus
Der lyder flere sirener på den smalle bivej, det er en politimotorcykel; den anfører en lille kortege, der afsluttes af endnu en motorcykelbetjent, derimellem tre lydløse sorte limousiner med tonede ruder. En chauffør i uniform kommer ud af den midterste og placerer kasketten under armen, inden han åbner døren for en mand i frømandsdragt, komplet med ansigtsmasken på plads, som haster ind på engen.
Så kommer politiet, en ambulance, nogle røgdykkere, en hjerteambulance, nogle journalister fra det lokale dagblad, en kombineret skriver og fotograf fra annonceavisen, en journalist fra DR's regionalradio med sin båndoptager og en del ganske almindelige sjællændere i et tempo, der er højere end normalt for øboere.
Mange har familiens videokamera med, og den første kortbølgeamatør ankommer i en udaset Land Rover.
Journalisten og fotografen fra Bladets lokalredaktion var længe om at drikke ud, så de skubber sig uden tøven frem i forreste række.
Et free lance-camera-crew kommer farende i en 4WD med hornet i bund, de kører direkte ind på engen.
En del af journalisterne og billedmagerne har vendt interessen mod manden i frømandsdragten, der nu er omgivet af fire fem karseklippede unge mænd med armene over kors og blikket ude af fokus. Politiet spærrer området af med minesnor og en officer opfordrer i en megafon til at 'passere området'.
Da alle er bragt på afstand af ulykkesstedet (undtagen frømanden og de karseklippede) begynder diskrete herrer i ditto vogne, som er fra Forsvarets Efterretningstjeneste, at gennemgå det endnu rygende vrag. Og øjeblikket efter kommer de første pansrede mandskabsvogne med elitesoldater fra Jægerkorpset og lægger en jernring omkring engen, samtidig med, at limousinekaravanen forlader området.
Og til sidst ankommer den midtsjællandske repræsentant for Skandinavisk UFO-entusiasme, men som så ofte før må han indrømme, at han ikke selv har set lyset.

Bondehus i lysbue
Nogle kilometer derfra er kamelkaravanen standset i udkanten af en lille gemytlig landsby.
Ganske vist er der ingen blade på træerne og januaraftenen er bidende kold, men lysene i bondehusvinduerne og de kommunale stålstandere omkring gadekæret signalerer hjertevarme og rummelighed.
"Det må være der," siger en drøm af en blond glatkrop, der forsker på en Ph.D. i professionssocialisation ved Cairos Universitet, hvorved hun er selvskreven formand for De tre Skønne.
Huset, hun peger på, er omstrålet af en sælsom lysbue, et blødt lys der ikke afslører nogen detaljer, men i stedet udvisker det stråtækte hus som en tågetunge en elverpige.
De to andre Skønne Kvinder - den ene forfatter til bogen Den bløde Phallos, den anden forsker i feminin økonomi ved universitetet i Aden - nikker.
De binder kamelerne til et kommunalt bord-og-bænk-sæt i massivt fyrretræ og går langsomt frem mod den blåmalede dør. Det bløde lys bliver mere intenst uden at det afslører mere af omgivelserne.

Kvindelig entre
Balthazine betjener dørhammeren med naturlig autoritet. Døren bliver flået op af en nøgen mand med håret i vild uorden og sveden piblende på panden.
"Vi skal ikke ha' noget i nat!" vræler han og vil smække døren, men Balthazine sætter en fod i klemme.
De vælter alle tre ind i den lille entré og nu høres skrigene tydeligt, de går gennem stuen og ud i badeværelset - og der i badekarret ligger en kvinde og er omtrent halvvejs igennem fødslen.
Jordemoderen kigger forbavset op og har en skarp bemærkning på læberne, men bider den i sig igen, da hun ser de tre kvinders pragtfulde klædedragt og de vidunderlige skrin af guld.
Hun hoster dog lidt og rynker på næsen ad den megen røgelse.
"Hvad Fanden er meningen?" siger den nøgne mand, lidt afdæmpet fordi han er blevet sig sin nøgenhed bevidst.
Et skrig kommer fra den fødende kvinde og barnet forlader hende.
Jordemoderen vender bunden i vejret på den lille og afslører derved en kvinde in spe.
Hun dunker den nyfødte i ryggen og suger hendes luftveje rene for slim. Pigen selv forholder sig afventende.

Det store brag
De tre Skønne Kvinder lader et triumferende blik gå på omgang imellem sig, mens jordemoderen spørgende holder saksen frem mod den nøgne mand og peger på navlestrengen, men han ryster både på hovedet og over hele kroppen og dækker sit køn med begge hænder.
Ingen kan skelne den sorte skikkelse fra vinternattens øvrige mørke gennem den matterede rude.
Og politiet finder aldrig noget vidne, for alle ordentlige folk i en sjællandsk landsby ser tv en iskold januaraften.
"Hvem er Jeres konge?" spørger Balthazine, et lille smæld afslører mødet mellem saksens kæber.
I det samme forvandler en eksplosion alle bærende konstruktioner til en vittighed.
Kamelerne anbringes hos en lokal bonde, mens teknikere fra DONG ved daggry går i gang med at finde den formodede læk i gasledningen.
Af de døde begraves tre uidentificerede faldne objekter senere på den lokale kirkegård i de ukendtes grav.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her