Læsetid: 1 min.

Kolding Højskole annoncerer lukning

16. februar 1998

Skolen opgiver indsamling og relancering

Kolding Højskole lukker. Det står klart, efter at skolen i 1997 måtte aflyse sit lange efterårskursus, og efter at et forsøg på genoprettelse af Kolding Højskoles Støttefond er mislykkedes.
Dermed bliver skolen den anden højskole med venstrefløjsbaggrund, der lukker på bare et halvt år. I september 1997 måtte Højskolen i Svendborg (tidligere Den Røde Højskole) indstille aktiviteterne.
Hverken bestyrelsesformand Søren Nielsen eller forstander Jesper Saxgren ønsker at kommentere situationen, men henviser til en pressemeddelelse, som udsendes i dag mandag "Jeg vil gerne have tid til sammen med bestyrelsesformanden at klare af, hvad vi siger i pressemeddelelsen," siger Saxgren.
Kolding Højskole blev grundlagt for 25 år siden af venstreorienterede udbrydere fra den traditionelle Askov Højskole.
På det seneste har skolen forsøgt at profilere sig som "international højskole for miljø, demokrati og udvikling" og som "økologisk eksperimentarium". I december prøvede højskolen at igangsætte en indsamling, der skulle skaffe 800.000 kroner.
Pengene skulle blandt andet være brugt til at starte et "nyt indsatsområde" i form af internationale, engelskeprogede kurser i bæredygtig udvikling.
Synes du jorden er smuk, og drømmer du om, at vi kunne behandle den bedre? Tror du også, at vi kan, hvis vi vil?" spurgte højskolen i en informationsbrochure i forbindelse med relanceringen. Forgæves.
"Det er da svaært, når man hele tiden skal hale sig selv op ved nakkehårene, men vi har hentet vores energi i det idemæssige grundlag, og selv om det er en floskel, er krisen en mulighed for at komme videre," håbede forstander Jeaper Saxgren endnu i december, da Politiken talte med ham. Han sagde også:
"Vi vil ikke lave højskole for enhver pris. Hvis man ikke har ideer at kæmpe for, er det fordi, der ikke længere er et grundlag for dem."ni.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her